Csekonics lovasprogram: milliárdokat szórtak el, egyelőre eredmények nélkül

Mi történt a héten? Itt az Átlátszó heti hírlevele

Elsőfokon sajtópert nyertünk az MTI és a Magyar Nemzet ellen, amik valótlan állításokat híreszteltek rólunk. Bemutattuk a 3 milliárd forint közpénzzel megtolt állami lovasprogram visszásságait. Kiderítettük, hogy a tramtrain által termelt bevétel fele a tervezettnek. Pert indítottunk a Nemzeti Vagyonkezelő ellen a meddőségi klinikák szerződéseiért, és írtunk a kisteleki szellemkastélyról is.

Kövess minket Facebookon!
Twitteren is ott vagyunk!
Instagramon is posztolunk!
A Mutyimondó weboldala

Első fokon sajtópert nyert az Átlátszó az MTI és a Magyar Nemzet ellen

A Fővárosi Törvényszék első fokon, nem jogerősen helyreigazításra kötelezte a Magyar Távirati Irodát és a Magyar Nemzet napilapot, valamint annak online változatát a CÖF-CÖKA sajtótájékoztatójáról szóló tudósításaik miatt. A közpénzzel támogatott álcivil szervezet január elején tartott sajtótájékoztatót az Átlátszóról a kormánypropaganda mikrofonállványai előtt. A sajtótájékoztatón több valótlan tényállítást tettek az Átlátszó finanszírozásáról, továbbá nemzetbiztonsági kockázatot vizionáltak lapunk működése kapcsán. A tényállítások miatt pereltünk.

Csekonics lovasprogram: milliárdokat szórtak el, egyelőre eredmények nélkül

Átláthatatlan finanszírozás, eltitkolt szerződések, közpénz jellegét elveszítő közpénz, rokonok előnyhöz juttatása, vitatható szakmai háttér. Nagyjából így fest most a Csekonics Program, amelyre 3 milliárd forintot biztosított a kormány. A Magyar Lovassport Szövetségnek pár hónapja maradt arra, hogy bizonyítsa, nem csak álom a díjugratók számára az olimpiai kvalifikáció, de egyelőre kevés a biztató jel.

Az elmúlt héten ezen kívül többek között:

  • bepereltük az MNV-t a meddőségi klinikák szerződéseiért
  • kiderítettük, milyen kevés bevételt termel a tram-train
  • megírtuk, hogy örömmel fogadnánk a magyar állam támogatását

A munkánkhoz nagy szükségünk van a támogatásodra. Add nekünk az adód 1%-át!

Ha még mindig olvasnál: 

Rákay Philip és neje Nemzeti Emlék-őr díjat, Mészáros Lőrinc naperőmű-támogatást kapott – Elolvastuk helyetted a magyar sajtót, heti lapszemlénket idekattintva olvashatod

Kíváncsi vagy, mire mennyit költenek az önkormányzatnál, de nem mondják meg neked?

A törvény szerint közérdekű adatot bárki kérhet, a KiMitTud portál segítségével pedig az egész folyamat pár kattintás! Igényelj adatot te is! Klikk ide!

Ajánld barátaidnak is a Heti Mutyimondót!

Ők se maradjanak ki: az Átlátszó és az Átlátszó blogok heti legjobbjai egy csokorba gyűjtve. Itt iratkozhatnak fel a Heti Mutyimondóra:
http://eepurl.com/IJXE1 – és persze angol nyelvű hírlevél is van: http://eepurl.com/U1Q1j