Skip to content

Most wanted. Korábban ráfeküdt a kukoricára, de most elkapták a miskolci Dudla Andreát

Most wanted. Korábban ráfeküdt a kukoricára, de most elkapták a miskolci Dudla Andreát
A dominikai rendőrség elfogta a csalás és pénzmosás miatt 15 év börtönre ítélt D. Andreát, álnevén Katona Esztert. A miskolci származású nő 12 éve volt szökésben, már csak pár évet kellett volna kihúznia ügye elévüléséig, hogy élhessen mint Marci Hevesen Andrea Dominikán.D. Andreát, vagy ahogy a dominikai lapok előszeretettel utalnak rá, „Európa legkeresettebb szökevényét” a La Altagracia tartománybeli Punta Canán, a tengerparti üdülőtelepen, Bávarón kapták el. Elfogásában több helyi és nemzetközi szervezeten kívül magyar egységek is részt vettek.

Elfogása után a nőt Magyarországra szállítják, ahol végre leülheti a 15 évét. A dominikai hatóságok szerint a csaló nem csak ült a babérjain a tengerparton, hasonló bűncselekményeket tervezett elkövetni a Dominikai Köztársaságban is.

A rendőrség bizonyítékokat gyűjtött D. Andrea Dudla bonyolult tervéről, amelybe uzsorásokat, bankokat, építőipari cégeket, üzlettársait és közeli barátait szőtte bele. A bonyolult hálózatot befektetési és ingatlanvállalkozásként álcázta. Az ügyletben a dominikai bankoktól felvett

több millió dolláros kölcsönök és a környékbeli tengerparti luxusövezetekben építendő lakóházak és nyaralók szerepeltek.

De miért kellett Dominán bujkálnia? A miskolci asszony 2005-ben egy könyvelőirodát vezetett, könyvelés helyett azonban bűntársaival 400 millió forintot csalt ki bankoktól, majd ráfeküdt a kukoricára, amiből 4400 tonnát adott el több illetőnek is, ráadásul a kukorica a valóságban nem is létezett. Ezzel újabb 250 milliót tettek zsebre.

2017-ben mindezekért adócsalás, pénzmosás, csalás, közokirat-hamisítás és hamis magánokirat felhasználása miatt 15 évre ítélték, de akkor ő már régen messze járt, még 2012-ben külföldre szökött.

A távollétében tartott tárgyalásán kiderült, hogy igazi keresztanyaként ő maga tervelte ki a dolgokat, ő vezette a bandát. A pontos módszerről ebben a cikkben olvashatnak. Dudla bűntársát, O. Róbertet viszont lekapcsolták Thaiföldről hazatérőben, de D. Andrát akkor nem sikerült elkapni, így lett ő a leghosszabb ideje körözött magyarországi nő – EDDIG.

Korábban írtuk

Dudla Andrea még mindig körözött. Pénz nem jár érte

Dudla Andrea még mindig körözött. Pénz nem jár érte

Körözési információk

: BV BÍRÓ ELFOGATÓPARANCSA (BE. 119. § (1) BEKEZDÉS, BVTV.19.§ (1) BEK.)
: KÖLTSÉGVETÉSI CSALÁS
: 2018-03-28
: DEBRECENI TÖRVÉNYSZÉK BV. CSOPORT

:

Cím4025 DEBRECEN, SZÉCHENYI U. 9.SZ.
Tel52 / 526-742
E-mailBVKOROZES@DEBRECENIT.BIROSAG.HU
Fax52 / 315-582


 


Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni – azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Egy hozzászólás

  1. Ki ennek az apja….



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



2 Comments

  1. Névtelen
    2023.03.30. 12:42

    A vén

    öreg Dudla lánya.

  2. névtelen
    2023.03.31. 07:28

    Dudla x porontya?

    1
    1

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük