Miskolc. Dukai Zoltánt ismét elszomorította Hollósy és Bajusz

A Miskolc Holding Zrt. vezérigazgatójának nyílt levele

Hollósy Endre András és Bajusz Gábor

Fidesz-KDNP miskolci önkormányzati képviselők

részére

Tárgy: Nyílt levél Hollósy Endre András és Bajusz Gábor képviselőknek a Miskolc Holding Zrt.

bükkszentkereszti üdülőjének és vezérigazgatói irodájának felújításáról szóló nyilatkozataik ügyében

Tisztelt Képviselő Urak!

Ismét szomorúan olvasom nyilvános megnyilatkozásaikat, ezúttal a Miskolc Holding Zrt. bükkszentkereszti üdülőjének és „vezérigazgatói irodájának” felújításával kapcsolatban, melyekre vonatkozóan az alábbiak szerint kívánok reagálni.

A Bükkszentkereszten lévő üdülő felújítása esetében szeretném jelezni, hogy az épület legutóbb közel húsz éve esett át felújításon és a közvagyon, valamint az állag megóvása miatt mostanra elengedhetetlenné vált, hogy felújításra kerüljön a tető, – ami több helyen rendszeresen beázott, rongálva ezáltal a falak állapotát is -, a vizesblokkok, – tekintettel arra, hogy folyamatosan feljött a szennyvíz -, a külső tér – mely a fedett terasz rész kialakításával már optimálisan kihasználható -, illetve légkondicionálók kerültek beszerelésre – mind a hűtés, mind a fűtés érdekében -, mely energetikai korszerűsítések és felújítások mára már sajnos nem tartoznak a luxus kategóriájába, ahogyan azt Önök említik megnyilatkozásaikban.

Tájékoztatom Önöket, hogy a Miskolc Holding Zrt., valamint a tagvállalatok tulajdonában lévő üdülők a teljes cégcsoport munkavállalóinak, azaz mintegy 3000 főnek a rekreációját szolgálják, ezért számomra érthetetlen és egyben felháborító is, hogy nyilatkozataikban – politikai céljaik elérése érdekében – miért kommunikálják azt, hogy a Miskolc Holding Zrt., és az önkormányzat vezetése a „saját maga kényelmére és a saját maguk üdültetésére fordítja a miskolciak pénzét”.

Most sem értem, mint ahogyan a Miskolc Holding Zrt. ünnepi vacsoraestjével kapcsolatban tett hasonló nyilatkozataikkal kapcsolatban sem értettem, hogy miért sajnálják a pénzt és jelen esetben a rekreációs lehetőséget a Holding cégcsoport dolgozóitól, attól a közel 3000 embertől, akik nap, mint nap tudásukkal és szorgalmukkal járulnak hozzá Miskolc város működéséhez, fejlődéséhez.

Szintén politikai céljaik elérése érdekében azt kommunikálják a miskolciak felé, hogy 30 milliót költött a Miskolc Holding Zrt. a vezérigazgató irodájának felújítására, mely állításuk nem igaz és a tények a következők.

  1. év végén megkezdődött a Miskolc Holding Zrt. II. emeleti szintjének felújítása. Ezekbe a felújítási munkákba beletartozik többek között az a 20 fős tárgyaló átalakítás, mely a mai kornak minden szempontból megfelelő informatikai berendezésekkel lett ellátva, többek között azért, hogy a számos fontos belföldi és külföldi befektetői egyeztetések lebonyolítása megfelelő helyszínen és technikai feltételek mellett történhessen meg; a tárgyaló előtti vendégfogadó tér felújítása; valamint a vezérigazgatói iroda is.

Valószínűleg most is – mint a jubileumi vacsoraest esetében – elkerülte a Képviselő Urak figyelmét, hogy az előző vezetés nagyságrendekkel nagyobb, több százmilliós összeget költött a Holdinghoz tartozó épületek felújítására, bebútorozására. Mindemellett – ha már párhuzamot vontak – a városi közlekedés finanszírozási problémáit, mint megoldatlan feladatot éveken keresztül a szőnyeg alá söpörték, itt hagyva közel 4,5 milliárd forint tartozást.

Fentiekre tekintettel ismételten arra kérném Tisztelt Képviselő Urakat, hogy a napi politikát és egyéni politikai céljaikat ne keverjék bele egy gazdasági társaság, illetve egy cégcsoport működésébe, életébe, és a jövőben ne tegyenek ehhez hasonló méltatlan kijelentéseket, ne hergeljék tovább a miskolciakat.

Miskolc, 2023. március 28.

Tisztelettel:

                                                                       Dukai Zoltán

                                                                       vezérigazgató

         Miskolc Holding Zrt.