Előbb meglopta, majd kirabolta nagymamája ismerősét Szirmabesenyőben

Előkészítő ülést tart hétfőn a Miskolci Járásbíróság annak a férfinak az ügyében, akivel szemben rablás bűntette és más bűncselekmény miatt indult büntetőeljárás.

A vádirat szerint a vádlott 2022. július 7-én nagymamájával és annak két barátnőjével Szirmabesenyőben tartózkodott, amikor a sértett megkérte az általa gyerekkora óta jól ismert férfit, hogy segítsen neki a mobiltelefonján az órát átállítani. A vádlott a telefon nyomkodása közben megtudta a sértettől születési dátumát, mely adat birtokában a sértett netbank alkalmazásán keresztül nagyobb összeget utalt át egy ismerőse számlájára, később pedig a telefont visszaadta az asszonynak.

Az idős nő csak az esti órákban, otthonában észlelte a tranzakciót, melyet követően megpróbálta felhívni a férfit, illetve üzenet útján is igyekezett kapcsolatba lépni vele, de nem járt sikerrel. Másnap a reggeli órákban a vádlott megjelent a sértett nő miskolci lakásán, ahová az beengedte, bízva abban, hogy az előző napon történtek miatt magyarázattal szolgál neki.

A terhelt ismét a sértett telefonját követelte, a nő azonban ennek nem engedett. A férfi válaszul fojtogatni kezdte a nőt, elvette telefonját, távozott a helyszínről, majd ismételt tranzakciót kezdeményezett.

boon.hu