Kádár és Horn neve egyaránt a magyar történelem jó oldalához tartozik

Kádár és Horn neve egyaránt a magyar történelem jó oldalához tartozik

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom támogatja a Fővárosi Közgyűlés korábbi döntését, amellyel közterületet nevezett el Horn Gyuláról. A párt észleli, hogy Horn Gyula neve rettenetesen csípi a hazai szélsőjobbos aktivisták szemét, ugyanakkor emlékeztet arra, hogy a magyar nép demokratikus döntéssel oldozta fel a volt pártállami külügyminisztert, amikor később kormányzati felelősséggel ruházta fel.

A népakarat mindenféle jogi okoskodás felett áll. Ugyanez vonatkozik az összes nagy királyunkra, akik nevét közterek viselik. Mások mellett Szent István és Mátyás egyaránt önkényuralmi rendszereket üzemeltettek, a nemzeti önbecsülés mégis a létrehozott műveiket értékeli, amikor nevüket használja. 

Az ISZOMM felhívja a figyelmet, hogy a hivatalos magyar emlékezet még sok szempontból adósa a történelmünknek. Például a Kádár-rendszert tán még többen is támogatták, mint ahányan a magyar jobboldalt valaha, ezért Kádár Jánosnak ugyancsak kijárna a közterületekről visszatükröződő emlékezet. A Kádár nevéhez fűződő szociális felemelkedés a legkevésbé sem csupán a történelemkönyvekben, hanem az országszerte magasodó lakótelepek, valamint településeink ún. Kádár-kockáiban ölt testet, ideértve, hogy a magyar lakosság az ő vezetése alatt számolt le az analfabétizmussal, jutott vezetékes vízhez, gázhoz és áramhoz. Akár elég is lehetne a látható műve, de méltatlan, hogy sokan szemlesütve tűrik nevének helytelen beskatulyázását.

https://igenszolidaritas.hu/kadar-es-horn-neve-egyarant-a-magyar-tortenelem-jo-oldalahoz-tartozik

Huszti Andrea

elnök