És azt ismered, hogy Szarka és Szilágyi utazik a Zs buszon?
A Velünk a Város avasi illetőségű önkormányzati képviselői, Szarka Dénes és Szilágyi Szabolcs szombaton reggel felszálltak a Városgazda által megrendelt „Zs” jelzésű buszra, mely a Zsarnai piacig közlekedett. A tesztjárat célja felmérni az utazóközönség igényeit. Amennyiben nagy az érdeklődés, elképzelhető, hogy rendszeresíteni fogják a járatot.

Szarka Dénes kihangsúlyozta a busz indításának környezetvédelmi értékét. – Az elsődleges cél az volt, hogy tehermentesítsük a piac környékét az autósforgalomtól, hiszen főleg hétvégén, már-már balesetveszélyesen megtelik járművekkel a parkolóövezet. Örömmel látom, hogy az eső ellenére is ilyen sokan csatlakoztak hozzánk és remélem, hogy a soron következő buszra is ilyen szép számmal fognak felszállni. Külön öröm számomra, hogy a Szentgyörgy úton megy végig a járat, így az Avas-délen élők is tudják használni.

Szilágyi Szabolcs is üdvözölte az ötletet és reméli, hogy a tesztüzem használatbavétele meggyőző lesz a folytatáshoz és a „Zs” busz feltámasztásához. – Ez a járat ötvözi a környezetvédelmet, a kényelmet és az idővel való spórolást, hiszen nem kell kétszer-háromszor átszállni. A jelen kor emberének ezek kulcsfontosságú tényezők. Örülök neki, hogy ezt a jól bevált útvonalat és egyáltalán, ezt a jól működő koncepciót újraélesztették. A bevált dolgokat mindig meg kell tartani. Arra kell figyelni, hogy őrizzük meg a jegyet, mert a visszaútnál is fel kell mutatni.

Az első tesztüzemű „Zs” busz tehát jól szerepelt, és ha a többi is ilyen fokozott érdeklődésnek örvend, akkor a Városgazdán lesz a sor, hogy döntsön, véglegesen forgalomba állítja-e a buszjáratot. A Velünk a Város frakció tagjai mindenesetre egyöntetűen támogatják a kezdeményezést.

minap.hu