CATL. Adjanak garanciákat az esetleges akkumulátorgyárak környezetkímélő működésére!

A Magyar Szolidaritás Mozgalom biztosítékokat követel a debreceni akkumulátorgyárral kapcsolatban

 

Technológiai átállás zajlik a világban. Az elmúlt hetekben világossá vált, hogy a kínai és a magyar állam a német autóiparral karöltve Magyarország területén óriási beruházásokat tervez.

A Szolidaritás Mozgalom megköveteli a magyar hatóságoktól, a debreceni közgyűléstől és a többi akkumulátorgyárat befogadó város közgyűlésétől, hogy adjanak garanciákat az esetleges akkumulátorgyárak környezetkímélő működésére!

  • A Mozgalom azt is elvárja, hogy a gyárakban főleg magyar állampolgárokat foglalkoztassanak, akiknek minimum ezer euró (mai árfolyamon 400.000 forint) legyen a nettó bérük, és az európai munkavédelmi előírások szerint végezhessék munkájukat!
  • A Mozgalom arra is biztosítékokat kér, hogy a gyárakban lehetőség legyen szakszervezetek alakítására, kollektív szerződés megkötésére és azok követeléseit a munkaadók vegyék figyelembe!

A Szolidaritás Mozgalom elnöke, Székely Sándor elmondta: céljuk Debrecenben és az ország többi részén is kiharcolni a környezetkímélő ipari technológiák alkalmazásának a megvalósulását, hiszen ezek nélkül évek alatt tönkretesszük a hazánkat.

Nincs olyan gazdasági beruházás, ami megéri a környezetünk elpusztítását, ezért garanciák kellenek, hogy csakúgy, mint a többi hazai vegyipari cég, az akkumulátorgyárak is tiszteletben tartsák a környezetvédelem ügyét. Ennek legfőbb ellenőrének az államnak kell lennie, hiszen ez egy állami feladat! A kormánynak garanciát kell vállalnia a környezetünk megóvására!

Káposznyák István, a Szolidaritás Mozgalom elnökségi tagja elmondta, hogy miután pár hét múlva átveszi a debreceni közgyűlésben a mandátumát, mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a debreceni emberek érdekeit a lehető leghatékonyabban képviselje.

Káposznyák István ki fogja harcolni, hogy legyen pontos információ arról, milyen döntésekről és miként szavaztak a képviselők,

  • Milyen garanciák vannak Debrecen város ivóvízkészletének sérthetetlenségére,
  • az önkormányzat milyen lépéseket tesz annak érdekében, hogy magyar munkavállalók legyenek foglalkoztatva,
  • rájuk milyen munkakörülmények és milyen fizetések várnak?

Káposznyák István elmondta, hogy pártfüggetlen módon fog harcolni a debreceni polgárok érdekeiért, hiszen nekik is joguk van az jó és egészséges lakókörnyezethez, a tiszta vízhez, valamint a tisztességes és kiszámítható munkalehetőséghez. Üdvözli a gazdasági fellendülést, de elengedhetetlen és szükségszerű, hogy az önkormányzat tegyen lépéseket egy jelentős bérlakásépítési program felé, mert az ingatlanárak az egekbe szöktek, a lakások bérleti díjai pedig vállalhatatlan terhet jelentenek.

http://szolidaritasmozgalom.hu/2023/03/20/a-magyar-szolidaritas-mozgalom-biztositekokat-kovetel-a-debreceni-akkumulatorgyarral-kapcsolatban/