Miskolc. Legyél önkéntes. Tollaslabda és vízilabda Európai Egyetemi Bajnokság

Önkéntesként is életre szóló élményt kínálnak az Európai Egyetemi Bajnokságok

Az Európai Egyetemi Sportszövetség két nagyszabású nemzetközi sporteseményt rendez idén Miskolcon a Miskolci Egyetem a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club (MEAFC) közreműködésével. Az események lebonyolításához önkéntesek jelentkezését várják a szervezők.

Tollaslabda és vízilabda Európai Egyetemi Bajnokságnak ad otthont idén július 13-a és július 19-e között a Miskolci Egyetem. A két nemzetközi verseny szerves része az idén húsz sportágban megrendezett Európai Egyetemi Bajnokságsorozatnak, amelyet sportáganként különböző európai helyszíneken tartanak meg. Miskolcra várhatóan mintegy ötszáz sportoló és kísérő érkezik húsz országból, negyven felsőoktatási intézményből.

Az Európai Egyetemi Bajnokságok szervezésében és lebonyolításában hagyományosan önkéntesek is részt vesznek, akik azon túl, hogy felelősségteljes feladatokat látnak el egy-egy szervezési területen, közvetítő szerepet is betöltenek a sportolók, az edzők, a bírók és a közönség között. Az önkéntesek támogatják az eseményeket, közreműködnek a nemzetközi versenyek kísérőprogramjaiban, és közvetve-közvetlenül azt erősítik, hogy a Miskolcra érkezők egy jóhangulatú, vidám sportesemény élményével távozzanak az egyhetes intenzív programsorozat után.

A Miskolci Egyetem, valamint a MEAFC közreműködésével szervezett tollaslabda és vízilabda Európai Egyetemi Bajnokság önkéntesei olyan tapasztalatokkal gyarapodhatnak, amelyekre egyébként ritkán van lehetőségük. Beleláthatnak egy nagyszabású nemzetközi sportrendezvény szervezési és lebonyolítási feladataiba, intézik a sport- és helyszínmenedzsmentet, kezelik a szállással és étkezéssel kapcsolatos kérdéseket, szervezik a szállítást és a közlekedést, kísérik a sport, az egészségügyi és a biztonsági csapatokat, intézik az akkreditációt. Mindezen feladatok ellátásával új barátokat szerezhetnek, és egy sportszerető, összetartó nemzetközi közösség tagjaivá válhatnak. Nem utolsó sorban kiemelten számítanak majd rájuk a 2024-es Európai Egyetemi Jákékokon is, amelynek a Miskolci Egyetem és a Debreceni Egyetem ad majd otthont.

Képzési program indul júniusban

Az önkénteseknek a szervezők júniusban egy képzési programot, welcome-csomagot, a rendezvény ideje alatt étkezési lehetőséget, a nem Miskolcon élők számára szállást biztosítanak, továbbá a közösségi szolgálatot is igazolják számukra igény esetén.

A magyar önkénteseknek legalább 16 évesnek kell lenniük a rendezvény idején (számukra szülői beleegyezés is szükséges), a külföldi önkénteseknek pedig legalább 18 évesnek kell lenniük. Kiválasztáskor előnyt jelent az angol nyelvtudás vagy más idegennyelv ismerete, viszont nem szükséges semmilyen korábbi szervezési, rendezés tapasztalat.

Önkéntesnek jelentkezni az online jelentkezési lap kitöltésével >> és beküldésével legkésőbb május 31-éig lehet.

További információ Antal Éva önkéntes menedzsertől kérhető az antaleva@meafc.hu e-mail címen.