A szántásba építettek kézilabdapályát Kozármislenyben 90 millió forintból

Szürreális képek terjedtek el a Facebookon egy kültéri kézilabdapályáról, amely egy szántó közepén áll, a legközelebbi házaktól is több száz méterre. Kiderítettük, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség a beruházó, a helyszínt pedig Kozármisleny önkormányzata választotta. A 90 milliós fejlesztést egy sportkomplexum első lépésének szánják, és a tervek szerint a város hamarosan körülveszi majd a pályát. Addig buszokkal viszik oda a csapatokat edzeni.

Itt biztosan senkit nem fog zavarni a pattogó labda – állapították meg sommásan a „Jóvanazúgy!” nevű Facebook-csoport tagjai, miután egyikük egy kültéri kézilabdapályáról tett fel képeket. A fotókon jól látszik, hogy a vadonatúj rekortán pálya mezőgazdasági területen, a település végét jelző táblánál, viszonylag messze a lakóházaktól, az út mentén kapott helyet.

A szürreális látvány szerint a pálya körül egyetlen épület, így például öltöző vagy mosdó sincs, ahogy parkoló vagy járda sem, akad viszont sár és szép kilátás a Pécsi tv-toronyra.

Az hamar kiderült, hogy a fotók Baranyában, azon belül is a Pécshez közeli, 7000 fős Kozármislenyben készültek. Azt viszont nem lehetett tudni, pontosan ki, miből és miért pont oda építette a kézilabdapályát.

A Kézilabda Szövetség a beruházó

A város neve alatt ugyan nem adott ki ilyen beruházásra találatot a közbeszerzési hatóság honlapja, egy kicsit jobban beleásva magunkat a dokumentumokba kiderült, hogy a projekt gazdája a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ). Kozármisleny honlapján pedig végül rábukkantunk egy tavaly júniusi testületi ülés jegyzőkönyvére, amelyből a részleteket is megismerhettük.

Eszerint a képviselők akkor arról döntöttek, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség „országos tornaterem felújítási programja” keretében kültéri kézilabdapálya kialakítására adnak be pályázatot, amelyhez felajánlják a Kozármisleny 0140/38 helyrajzi számú területet.https://atlatszo.hu/orszagszerte/2023/03/16/a-szantasba-epitettek-kezilabdapalyat-kozarmislenyben-90-millio-forintbol/