Veres. Tapolcát újra kell gondolni

A polgármester a fejlesztések között megemlítette a kilátó felújítását és a Dayka átkötést, majd hozzátette: Miskolctapolca pedig újragondolásra vár.

– Szeretnénk újratervezni a fürdők működését, és a városrész fejlesztéseibe akár magántőkét is bevonni – hangsúlyozta Veres Pál.

A polgármester kiemelte, hogy 2023 a kultúra éve lesz a városban, számos kerek évfordulóval és számtalan rendezvénnyel.

– A szervezés és a források előteremtése még folyamatban van, (nincs egy buznyák sem? a szerk,)de az önkormányzat elkötelezett abban, hogy a programsorozat megvalósuljon – emelte ki.

Varga Andrea, Miskolc humán területért felelős alpolgármestere a városban tartandó kerek évfordulókról beszélt: 200 éve a színház, 30 éve a bábszínház, 40 éve pedig az állatkert nyitotta meg kapuit. 50 éve rendezték meg a miskolci Rockfesztivált, amit az évforduló alkalmából újra megszerveznek majd júniusban.

– Elkészült az egészéves program, amely a legfőbb eseményeket vázolja fel, ami azért nagyon fontos, mert a turizmus szorosan összekapcsolódik a kultúrával, és a kulturális élet eseményeivel – hangsúlyozta.

Szopkó Tibor, a városi fejlesztésekért felelős alpolgármester a kocsonyafesztivált értékelve elmondta, a „magas színvonalú” rendezvényen három napon át több mint ötven színpadi produkció, 160 árus, különféle kocsonyák, gasztronómiai különlegességek és civil programok várták az érdeklődőket. Elmondása szerint a látogatók száma meghaladta a 250 ezer főt.

A városban zajló fejlesztésekkel kapcsolatban pedig azt mondta, a városvezetés kifejezett célja, hogy a négy meglévő turisztikai desztináció középtávon egyforma figyelmet kapjon. Az alpolgármester turisztikai szempontból is különlegesnek nevezte a 2023-as évet, amelytől sokat várnak.