Miskolc. Varga Laci a luxus kategóriáról

Az alapvető élelmiszerek áfájának eltörlését javasolja a Magyar Szocialista Párt, csütörtökön Miskolcon, a Corvin utcai Politikai Centrumban tartott sajtótájékoztatót a párt társelnöke és elnökhelyettese.

Varga László elnökhelyettes, megyei elnök elmondta, országjárásukon is pontosan látják, milyen „nehéz a helyzet sok millió magyar számára”. Ennek elsődleges oka véleményük szerint „az elképesztő magaslatokban lévő infláció”.

„A Fidesz megszegte választási ígéreteit, és felelőtlen politikája, többek között az Európa-csúcsot jelentő áfa, a gyenge forint és a különadók miatt inflációs csúcs van Magyarországon” – fogalmazott, hozzátéve: változtatni kell.

– Mi azt tartjuk a legfontosabbnak, hogy a hétköznapi problémákra kínáljunk megoldásokat, ezért is indítottuk el az élelmiszerár-stop kampányt, ami arról szól, hogy az alapvető élelmiszerek jelenlegi 27 százalékos áfakulcsát csökkentsék nullára – tudatta, hozzátéve: legutóbb Lengyelország lépett ilyen „bátrat”, ami által ott „nagyon csökkentek” az élelmiszerárak.

Varga László hozzátette, meg kell szüntetni a plusz áfa-terhet is, ez mintegy 4,1 százalékkal tovább növeli ugyanis az alapvető élelmiszerek kiskereskedelmi árát.

Ezeknek az intézkedéseknek a jótékony hatásait „egyértelműen éreznék a pénztárcájukon az emberek” a szocialista politikus szerint, de főként a leginkább rászorulókon segítene, akik számára egy-egy bevásárlás ma már .

Ezeknek az intézkedéseknek a jótékony hatásait „egyértelműen éreznék a pénztárcájukon az emberek” a szocialista politikus szerint, de főként a leginkább rászorulókon segítene, akik számára egy-egy bevásárlás ma már „lassan a luxus kategóriája„.