Ez nem vicc. Így alakul április 1-től az orvosi ügyelet Borsodban. Éjszaka Sárospatakon és Edelényben semmi

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében orvosi ellátásra hétköznap 16 és 22 óra, illetve hétvégén és ünnepnapon 8-tól 14 óráig lehet bemenni tíz városba: Miskolc, Mezőkövesd, Encs, Szerencs, Kazincbarcika, Ózd, Sátoraljaújhely, Tiszaújváros, Sárospatak, Edelény. Azok számára, akik személyesen keresnének fel egy éjszakai ügyeletet a vármegyében nyolc ponton tehetik ezt meg hétköznap 22-től 8 óráig, illetve hétvégén és ünnepnap 14 órától 8 óráig. Az éjszakai személyes ellátásból a tíz városból Sárospatak és Edelény esik ki. 

A tájékoztatóban azt kérik, hogy ügyeleti időben jelentkező súlyos panasz, tünet esetén ne menjenek a páciensek sehová, hanem hívják a központi 1830-as telefonszámot. A mentőszolgálat munkatársai telefonos tanácsot adnak, ügyeleti kocsit küldenek a beteghez, illetve életveszély esetén azonnal mentőt riasztanak.

Gyerekek ellátása

A gyermekek ügyeleti ellátását a járásközponti ügyeleti pontokon, azok működési idejében, valamint a miskolci kórházban hétköznap 16 órától 22 óráig, hétvégén és ünnepnapokon 8 órától 22 óráig végzik. A központi telefonszám a teljes ügyeleti időszakban a gyermekek esetében is 1830.