All in. Schadl György aggódott, hogy a felesége éhezik, de ő megnyugtatta: a krémest még ki tudta fizetni

Újabb hangfelvétel került nyilvánosságra, amelyen a házaspár lefoglalt vagyonunkról beszélget.

2016 és 2021 között 1,6 milliárd forint körül alakult Schadl György bevétele, ebből pedig nagyjából 1,47 milliárdot költhetett – írja a BlikkA végrehajtók elnöke „legjobb” évében – 2019-ben – közel 570 millió forintot vitt haza, felesége a hatéves időszak alatt 402 milliós bevételre tett szert, és 378 milliót költött el a lap információi szerint. Bár együttesen így is 154 milliós profitot termeltek ez idő alatt, egy frissen kiszivárgott telefonbeszélgetés szerint Schadl így is aggódott felesége anyagi jólétéért.

Nem éhezel még? – kérdezte a végrehajtói kar elnöke már azután, hogy börtönbe került, de felesége megnyugtatta: „Még ezt a krémest ki tudtam fizetni”. Schadl ezt egy „na jól van, babám”-mal nyugtázta majd egy 880 millió forintos összegről elmondta, az azért érdekelné, hogy hol van. Ezt Schadlné se tudta neki megmondani, de hallhatóan megrázta, hogy az ügyészség a vagyonuk jelentős részét lefoglalta. A házaspár megvitatja, hogy pontosan hány ingatlanjukat bukhatták el így, Schadl szerint húszat, amire a párja ráhagyja, hogy „hát körülbelül annyit, igen” és megkérdezi, a hatóságok mi alapján választották ki ezeket, hogyan határozták meg az értékét. Erre börtönben ülő férje csak annyit mondott:

A Központi Nyomozó Főügyészség korrupciós és vagyon elleni bűncselekmények, valamint pénzmosás miatt nyújtott be vádiratot Schadl György és 21 társa – köztük Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium volt államtitkára, a tárcavezető Varga Judit egykori helyettese – ellen. A vádirat szerint Schadl 2018 májusát megelőzően korrupciós kapcsolatot alakított ki Völnerrel, akinek jogtalan előnyként rendszeresen készpénzt adott – 2021 júliusáig összesen legalább 83 millió forintot. Ezért cserébe a politikus államtitkári és miniszterhelyettesi pozíciójából eredő befolyását felhasználta az elnök érdekeiért. Az ügyészség Schadlra 10, Völnerre 8 év börtönbüntetést kért, továbbá 200, illetve 25 millió forint megfizetését indítványozza.