Magyar Rákellenes Liga. Al-Sheraji Nada Mohamed elmondta, miért tartja fontosnak az online tananyagot és tájékoztatta a résztvevőket
Rákellenes Világnap – A döntés a Te kezedben van!
A Rákellenes Világnap alkalmából a Semmelweis Egyetem Központi épületének aulájában tartott sajtótájékoztatón a daganatos betegségek megelőzhetőségére hívta fel a figyelmet Rozványi Balázs.
Az idei Rákellenes Világnap események fővédnöke Prof. Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora.
Rozványi Balázs a szűrővizsgálatokon történő részvétel mellett, az egészséges életmód konkrét kockázatcsökkentő hatásait és a lehetséges tennivalókat is bemutatta egy, az Európai Rákellenes Kódex alapján készült, a Liga által magyarra fordított e-learning tananyag egy modulján. Nem lehet eléggé és elégszer hangsúlyozni, hogy a daganatos betegségek megelőzésében a szűrővizsgálatoknak és az egészséges életmódnak van kulcsszerepe!
A tananyag itt elérhető bárkinek ingyenesen, egy egyszerű regisztráció után: https://learning.iarc.fr/edp/hu/courses/cpe/
A Magyar Orvostanhallgatók Szövetségének Humsirc – Hungarian Medical Students’ International Relations Committee Belügyi elnökhelyettese, Al-Sheraji Nada Mohamed elmondta, miért tartja fontosnak az online tananyagot és tájékoztatta a résztvevőket, hogy „Ismerd fel időben” címmel országos eseménysorozatot szerveznek a Ligával közösen négy városban, ingyenes szűrővizsgálatokkal és közös sétával.