Skip to content

Ukrán külügy: Helyrehozhatatlan károkat okoz, ha Orbánék nem hagynak fel az ukránellenes retorikával.  Lesenkiföldiezte Ukrajnát….

Ukrán külügy: Helyrehozhatatlan károkat okoz, ha Orbánék nem hagynak fel az ukránellenes retorikával.  Lesenkiföldiezte Ukrajnát….

A magyar vezetés hosszú ideje ukránellenes retorikát használ, ez pedig teljességgel elfogadhatatlan, és súlyos károkat okoz az ukrán-magyar kapcsolatoknak – többek között ezt közölte az ukrán külügy a bekéretett magyar nagykövettel kedden a Reuters szerint. Egyben felszólították az Orbán-kormányt arra, hogy sürgősen hagyjon fel ezzel a retörikával.

Íjgyártó István nagykövetet azért kérette be az ukrán külügyminisztérium, mert Orbán Viktor egy múltheti háttérbeszélgetésen Külföldi lapok beszámolói szerint a miniszterelnök arról is beszélt az MCC rendezvényén, hogy Oroszország célja Ukrajnát egy kormányozhatatlan ronccsá tenni, azért, hogy a Nyugat ne tarthasson rá igényt. Ez Orbán szerint már sikerült is az oroszoknak, Ukrajna most olyan, mint Afganisztán, „egy senki földje”.

Ezek után Ukrajna kedden hivatalosan is tiltakozott a magyar miniszterelnök „becsmérlő” szavai ellen, és a magyar nagyköveten keresztül megüzente a kormánynak, hogy

ha nem állítja meg a magyar fél ez a negatív folyamatot, akkor annak „helyrehozhatatlan következményei” lehetnek a két ország kapcsolatára nézve.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



6 Comments

  1. Névtelen
    2023.02.01. 10:26

    Imádjuk, az ukrán-, a román-, a szlovák-, az osztrák- , stb, stb. párti ellenzékünket. Ilyen feljelentős , minden idegennek szurkoló ellenzéke egyik országnak sincs.

    A moszkvai internacionalistákból lesznek a legjobb globalisták

    Tudták már ezt a jenkik korona visszaadásakor is.

    2
    5
    • Névtelen
      2023.02.02. 15:48

      Helyrehozhatatlan károkat okoz, ha Ripacsszkíjék nem hagynak fel a magyarellenes retorikával! 😛

  2. Névtelen
    2023.02.01. 13:52

    Több évtizedre kiható morális, szellemi kárt és rohadt nagy versenyhátrányt okoz az országnak és a lakosságnak (minden állampolgárnak, mindenkinek, aki magyarnak vallja magát, vagy csak kiderül róla külföldön), hogy Orbán meghibbant.

    2
    2
    • Névtelen
      2023.02.02. 20:34

      Ezeknek tényleg „nincs B terv”, mostmár csak a szintiszta elmebaj.

  3. Névtelen
    2023.02.02. 15:46

    Nem kellett volna folyamatosan piszkálni a nemzetiségeiket, nem kellett volna felülni az usa cukkolásának és akkor nem járnának úgy, mint Pórul. 🙂
    Mert megérdemlik. 😛
    Persze az EU, a Korrupt Parlamentjével is azon hangyálkodik, hogy usa parancsra, az ostoba szankcióikkal tönkretegye Európát. Az orosz meg röhög és hízik. 🙂
    Vicces az új parancs is, az EU urán-szankcióról. Az usákok azt nem szankcionálják, hozzájuk mehet, hátha így olcsóbban adja nekik az orosz. 😛

  4. Névtelen
    2023.02.02. 20:32

    Kakadu villámgyorsan lemosva by Pressman. Ide komolyabb megmondóember kell. Gyerünk ribancarcú nyisd ki a pofád, mondd meg az amiknak, hogy ne üssék az orrukat a dolgaidba /magyarok dolgaiba./ 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük