Skip to content

Alec Baldwin a vádirat szerint épp telefonált, miközben lelőtte az operatőr

Alec Baldwin a vádirat szerint épp telefonált, miközben lelőtte az operatőr

Súlyos hibákat követtek el a forgatáson, ahol Alec Baldwin lelőtte az operatőrt. A színész elleni vádiratból most hoztak nyilvánosságra részleteket.

Extrémen felelőtlen cselekedetek sorozata vezetett el odáig az ügyészség szerint, hogy Alec Baldwin egy 2021-es forgatáson véletlenül lelőtte Halyna Hutchins operatőrt. A színész ellen gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emeltek vádat januárban, most több részletet is közöltek a vádiratból.

Az egyik legsúlyosabb állítás ebből az, hogy Baldwin épp egy családtagjával beszélt telefonon, miközben a fegyver használatát gyakorolta – mondta el a nyomozást vezető Robert Shilling a BBC cikke szerint. Shilling szerint nem figyeltek oda a forgatáson arra sem, hogy időről időre elvégezzék a fegyverek biztonsági ellenőrzését. És azt is hozzátette, a fegyverbiztonság első számú szabályát sem tartották be, egyszerűen soha nem szabad fegyverrel más felé célozni, akire nem akarunk rálőni.

De a forgatáson a kellékes, akinek a feladata lett volna a fegyverek biztonságáról gondolkozni, nem rendelkezett a megfelelő képesítéssel ehhez, ráadásul a szabályoktól eltérően a színészek nem csak tőle vehették át a fegyvereket.

Alec Baldwin és a fegyverekért felelős Hannah Gutierrez-Reed ügyvédei szerint a vádak nem igazak, annyit közöltek, hogy a bíróságon fogják megvédeni az igazukat. A színész korábban azt mondta, úgy tudta, hogy nem igazi fegyver van nála.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük