Ingyen kaptak bútorokat a szilveszteri paneltűz károsultjai

Teljesen ingyen, új bútorokkal rendezte be egy miskolci vállalkozó a szilveszteri avasi tűzeset károsultjának szükséglakását. Szekrényeket, ágyakat, és sarokülőt is kapott a család csaknem 2 millió forint értékben. Egyelőre az ad nekik lendületet, hogy már van hová hazamenniük.

Mint arról korábban már beszámoltunk szilveszter napján tűzijáték okozott tüzet egy avasi panellakásban. A rakéta egy harmadik emeleti erkélyre csapódott be, és rövid időn belül lángba borított mindent. A szerencsének köszönhető, hogy a lakásban éppen nem tartózkodott senki. A kigyulladt ingatlan lakhatatlanná vált, az alatta lévő lakás az oltás miatt átázott. A kiégett lakásban élő három fős családot rokonok fogadták be azonnal.

Pár nap alatt megérkezett az önkormányzattól a gyorssegély és szükséglakást is kapott a bajba jutott család, közben pedig a Supersum Alapítványhoz is folyamatosan érkeztek számunkra az adományok. Veres Pál polgármester segítséget is kért a Középszeren károsult családnak a iskolci távhő szolgáltatótól. Azt indítványozta, hogy a kiégett, lakhatatlanná vált lakás készenléti és távhődíját engedjék el, amíg nem sikerül a családnak felújítani az otthonát, ahová visszaköltözhetnek.

Az édesanya nem számított rá, hogy új bútorok érkeznek adományként.- Hatalmas nagy terhet vett le ez az adomány a vállamról. Sokat izgultam azon, hogy használtbútorokból hogyan lehet berendezni a lakást. Nagyon kaotikusnak és átláthatatlannak tűnt. Hihetetlen ez a segítség. Egyáltalán nem számítottunk rá, hogy új bútorokat, berendezési tárgyakat is kapunk – nyilatkozta Kántorné Szinai Erika.

minap.hu