A digitalizáció térnyerése arra készteti a kereskedelemben tevékenykedő vállalkozásokat, hogy az e-kereskedelmi platformokon is megjelenjenek, így növelve az eladásokat.

Karrierváltók számára is jó lehetőség a webshopkészítés tanfolyam, amelyen hasznos ismeretek birtokába kerülhetnek, gyakorlati tapasztalatokat is szerezhetnek akár munka mellett is.

Készíts Te is webshopot!

Az e-kereskedelembe való bekapcsolódás egy saját webshoppal az igazi, azonban induló vállalkozásként fájó lehet a webshop fejlesztésére fordítandó, akár milliós összeg kifizetése. Szerencsére más lehetőségek is vannak, a legköltséghatékonyabb a bérelt webáruház. A hazai piacon 2 nagy rendszer versenyez, a Shoprenter és az Unas, ez utóbbi kezeléséhez kínál online webshopkészítő tanfolyamot a DevAkadémia a tulajdonosok, üzemeltetők, valamint a mások számára történő webáruház-készítésben jövőt látó, tanulni vágyók számára.

A webáruház-készítés belépőszinten legalábbis nem olyan bonyolult dolog, hogy ne lehetne kitanulni egy képzés és némi gyakorlás útján, hiszen számtalan, jobbnál jobb lehetőség kínálkozik rá a CMS rendszerektől (WordPress, Joomla, Magento) kezdve a bérelhető platformokon (Unas, Shoprenter, Shopify) át az egyéb felületekig.

Kinek és miért előnyös a bérelhető webáruház?

A népszerű tartalomkészítő megoldások, vagyis CMS rendszerek kódolás nélküli weboldalkészítést ígérnek, illetve a hozzájuk kapcsolódó e-commerce platformoknak köszönhetően szinte ingyenes webshop létrehozását is percek alatt. Azért némi affinitás mindenképp szükséges hozzá, illetve az üzemeltetéshez is fontos a gyakorlati tudás. Ez pedig idő még akkor is, ha maga a váz gyorsan összerakható. A működtetéshez, optimalizáláshoz, vagyis a pénztermeléshez azonban sokrétű tudás szükséges.

Ezzel szemben a bérelhető webáruházak kész megoldásokat nyújtanak komoly fejlesztői, támogatói háttérrel, így hozzá nem értőként talán egyszerűbb kezelést és indulást tesznek lehetővé, hiszen sem a karbantartással, sem a frissítéssel, fejlesztésekkel nem kell foglalkozni. Meghatározott havidíj ellenében szinte mindent megkapsz. Persze ezeknek a rendszereknek is megvannak a hátrányai, hiszen személyre szabhatóságuk korlátozottabb.

Naprakész tudás kényelmesen

Az online végezhető tanfolyamok nagy előnye, hogy saját tempóban és időbeosztás szerint sajátíthatók el a tudásanyagok, így nem igényelnek annyi időt, mint egy normál tantermi képzés.

Az elméleti tudás mellett gyakorlati ismereteket is adnak, lépésről lépésre útmutatók, videós tananyagok segítik a megértést, amelyek akárhányszor visszanézhetők a későbbiek folyamán is.

Amennyiben kidolgozott ötleted van, és már csak egy megfelelő platform hiányzik hozzá, a gyakorlatorientált weboldal- és webshopkészítő képzések segíteni fognak abban, hogy magad készítsd el. De akár másoknak is készíthetsz a jövőben ilyen oldalakat, így ha karrierváltáson gondolkodsz, akkor is nagy segítség lehet egy képzés elvégzése.