Skip to content

Magyar repülőgépeket fognak összeszerelni Nigériában katonai célokra

Összeszerelő üzem épül Nigériában, ahol a pécsi székhelyű Magnus Aircraft könnyű propelleres gépeinek katonai változatát fogják összeszerelni. A magyar cég másfél éve állapodott meg gépek szállíltásáról, az első tavaly decemberben érkezett meg Abujába.

2,3 milliárd nigériai nairát (1,8 milliárd forint) különített el a nigériai kormány arra, hogy beindítsák a pécsi székhelyű Magnus Aircraft repülőgépgyár propelleres gépeinek helyi összeszerelő üzemét – olvasható a Military Africa katonai szakportálon. A lap szerint a Magnus Aircraft tavaly májusban állapodott meg a Nigériai Repüléstechnikai Főiskolával a Fusion UL modelljük helyi összeszereléséről.

A mostani döntést a pénzügyi forrás biztosításáról Hadi Sirika nigériai légügyi miniszter jelentette be, aki szerint az üzem 18 hónap alatt készülhet el.

Nigéria és a Magnus Aircraft már 2021 is kötött megállapodást, amely értelmében utóbbi 20–50 légcsavaros repülőgépet szállít majd az afrikai országba.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük