Kancsók a rendőröknek…Pedig Észak-Magyarországon nagy bajok vannak

Rutin hírnek számít,

EGYHANGÚLAG ELFOGADTÁK A FŐKAPITÁNY BESZÁMOLÓJÁT a megyén.

Kérdések soha nem merülnek fel. Úgy tűnik minden rendben van. Viszont ha jobban megkapargatja valaki a statisztikát érdekes dolgok derülnek ki.

A https://www.hellovidek.hu/ utánajárt.

Összességében, nézzük hát, melyek a legbiztonságosabb és a legbűnösebb régióink

A KSH is rendszeresen közli a regisztrált bűncselekmények, elkövetők, elkövetések, sértettek, sértetté válások negyedévenkénti, megye és régió szerint számait. A tavalyi adatokat (III. negyedévet) vizsgálva toronymagasan Budapest és Pest megye viszi a prímet. Utána a bűncselekmények számát tekintve, megyei bontásban: 1. helyen Szabolcs-Szatmár-Bereg (3 247), utána Borsod-Abaúj-Zemplém (2 397), majd 3. helyen Bács-Kiskun (2 198) következik.

A 2021-es (III. negyedéves adatok alapján) a legbiztonságosabbtól haladunk a legveszélyesebb régiók felé:

  1. Budapest: 7 662
  2. Észak-Alföld: 5 825
  3. Észak-Magyarország: 4 160
  4. Közép-Dunántúl: 3 565
  5. Nyugat-Dunántúl: 3 548
  6. Dél-Alföld: 4 356
  7. Dél-Dunántúl: 3 281
  8. Pest: 2 980

KSH adataiból az is kiolvasható, hogy az az elmúlt egy év adatait összehasonlítva egyetlen régió (Észak Magyarország – 5 513) kivételével

Korábban írtuk.

EGYHANGÚLAG ELFOGADTÁK A FŐKAPITÁNY BESZÁMOLÓJÁT

2022. 04. 28., cs – 12:09

Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Dr. Kiss Attila r. vezérőrnagy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőrfőkapitány megbízásából Szerencsi Árpád r. alezredes mb. rendőrfőkapitány-helyettes 2022. április 28-án számolt be a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés előtt a megye 2021. évi közbiztonsági, bűnügyi helyzetének alakulásáról.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlése megköszönte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkáját, majd a beszámolót egyhangúlag elfogadta.

A tájékoztatót megelőzően a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlése „Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Közbiztonságáért” díjat adományozott:

Jakab Sándor r. alezredesnek a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztály vezetőjének, a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság állományába tartozó Hornyák Attila r. alezredesnek, és az Edelényi Rendőrkapitányság munkatársának Falucskai Tamás r. törzszászlósnak.

csoport 

A díjakat ünnepélyes keretek között Bánné dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke és Szerencsi Árpád r. alezredes adta át.