Kóserság és huncut vas. Kazincbarcika, a polgármestere felhívta Demeter Zoltánt, a térség fideszes országgyűlési képviselőjét

Kazincbarcika pedig egy vasat sem kapott. A Telex riportja szerint a várost irányító Szitka Péter teljesen megdöbbent, amikor hétfő este nem találta a város nevét a támogatási listán.

A szocialista polgármester elmondása szerint ő az elsők között tárgyalt Balla György miniszteri biztossal ősszel.

Kazincbarcika nagy bajban van, mert a városban gáz alapú erőmű üzemel, és körzetközpontként több fontos intézmény ellátását is biztosítaniuk kell. Októberben a 18-szoros gázárakkal számolva úgy tűnt, hogy a megemelkedett energiaárak akár 7-800 millió forintos lyukat is üthetnek a város költségvetésébe. Szitka szerint a kormány képviselői is csak hüledeztek, miután meghallgatták a beszámolójukat. Később több adatsort is küldött a kazincbarcikai önkormányzat a kormánynak.

Miután kiderült, hogy „egy huncut vasat sem kap” Kazincbarcika, a polgármester felhívta Demeter Zoltánt, a térség fideszes országgyűlési képviselőjét, aki azt ígérte, valamilyen formában megoldást találnak. Szitka szerint a képviselőnek is komoly presztízsvesztesség, hogy a választókerület központja kimaradt a támogatásból.

„Azért az nem kóser, hogy Borsod harmadik legnagyobb városának zéró támogatást adnak, miközben körzetközpontként kórház, középiskola is működik itt” – fogalmazott Szitka.

Forrás: Telex.hu; Fotó: Szitka Péter Facebook