Lakásbiztosítás díjszámítás online – Így azért egyszerűbb

 

Manapság már szinte mindent el lehet intézni az interneten keresztül. Nincs ez másként a lakásbiztosítással sem, aminek köszönhetően otthonról, kényelmesen intézhetjük el a papírmunkát. Online ráadásul egyszerre láthatjuk az összes biztosító társaság ajánlatát, így biztosan a legkedvezőbb feltételekkel tudunk lakásbiztosítást kötni.

Ebben a cikkben arról számolunk be, hogy milyen előnyei vannak az világhálón történő ügyintézésnek.
Lakásbiztosítás online egyszerűen
Már a hazai lakosság sem zárkózik el teljesen attól, hogy online kössön valamilyen biztosítást. Ez azért fontos, mert ezzel a társaságoknak is számolniuk kell, olyan felületet szükséges biztosítaniuk, amin az ügyfelek garantáltan eligazodnak. A Biztoshely lakásbiztosítás kalkulátorával jóval egyszerűbb tájékozódni online.

Ma Magyarországon a lakások és az otthonok száma közel sem egyenlő a lakásbiztosítások számával. Bár az elmúlt időszakban szerencsére egyre többen döntöttek úgy, hogy szerződést kötnek valamelyik társasággal, még így is bőven elmaradunk a nemzetközi átlagtól, ami nagyon szomorú hír. A legnagyobb baj, hogy pontosan azok nem kötnek lakásbiztosítást, akiknél egy váratlan eseményt követően az újrakezdés szinte lehetetlen, vagy csak segítséggel tudják ezt megtenni.

Tovább rontja a statisztikát, hogy a meglévő szerződéseket is régebben kötötték, ami már szinte egyáltalán nem felel meg a valóságnak. Itt a kárrendezés okozhat problémát, amikor az ügyfél szembesül vele, hogy az elvesztett értéknek csak nagyon kevés részét téríti meg a biztosító társaság.
Online kalkulátor használata
Szerencsére rengeteg olyan oldal van, ahol megismerhetjük a hazai biztosítók szinte egész kínálatát, felépítését, valamint ügyfélszolgálati hátterét. Nem mindegy ugyanis az sem, hogy gond esetén melyik cég milyen gyorsan méri fel a kárt és fizet meg azt. Ennek az online felületnek köszönhetően azonban bárki összehasonlíthatja a díjakat, így tényleg a legjobb szolgáltatást találhatja meg. Ha megvan, hogy melyik a befutó, és megtaláltuk a legjobb díjat, akkor egyszerűen végre lehet hajtani a biztosítás kötést akár az interneten keresztül is.

Az előnye, hogy itt 12 biztosítói ajánlatból választhatjuk ki a legjobbat. Az ügyintézés pedig teljes körű és nem utolsó sorban ingyenes. A biztosító váltás esetén a meglévő szerződést segítik felmondani, ahogy a kárrendezésnél is nyugodtan lehet a Biztoshely segítségét kérni.
Lakásbiztosítás díjának számítása
Magának a díjnak a kiszámítása igen egyszerűen megoldható a lakásbiztosítás kalkulátor segítségével. Manapság már annyi termék közül lehet válogatni, hogy nem egyszerű megtalálni azt, ami tényleg minden igényt kielégít. Hazánkban viszonylag kicsi a piac, ehhez képest viszont jelentős számú magyar és nemzetközi tulajdonú biztosító tevékenykedik. Lakásbiztosítási termékekkel szinte mindegyik rendelkezik, így a választékkal nem lehet gond.

Sok mindentől függ azonban, hogy az adott lakásbiztosítás mennyibe fog kerülni. Nem mindegy, hogy a szerződés kapcsán mit foglaltunk bele. Lényeges ugyanis, hogy hány féle káreseményt vezetünk fel, hiszen minél részletesebb és minél nagyobb értékű a térítés, annál drágább lesz a biztosítás is.
De mire jó egy lakásbiztosítás?
Nem árt azonban tisztázni, hogy miért éri meg biztosítást kötni a lakásra. Egy megbízható cég a szerződésben kitér robbanásra, villámcsapásra, tűzre, viharkárra, árvízre, valamint felhőszakadásra. Emellett belefoglalják a kő és a földomlást, az üregbeomlást, a földrengést, illetve a földcsuszamlást. A téli időszakban pedig bármikor előfordulhat hő nyomás, jégverés, ezekre mind érdemes biztosítást kötni, hiszen ki tudja, hogy mikor fordul elő hasonló eset.

Kiegészítő termék lehet villámcsapás másodlagos hatása, családi baleset biztosítás vagy életbiztosítás, esetleg felelősségbiztosítás. Ide tartozik még a csőtörés és a vezetékes vízkár, valamint az üvegtörés. Nem árt belefoglalni a rablást, a betöréses lopást, a vandalizmust vagy éppen az indokolt zárcserét és a bankkártya lopást