2023 a radikalizálódás éve lesz

Perintfalvi Rita Publik elmélkedő kedvében van.

2023 A SZABADSÁGÉRT FOLYTATOTT HARCUNK ÉVE LESZ! ❗️❗️❗️
2022 kemény év volt számunkra, akik ellenzéki érzületű emberek vagyunk. Nem csupán egy hatalmas választási vereségnek az éve, hanem a reményvesztettségé, sőt az ellenzéki politikusokból és pártokból való szinte teljes kiábrándultság éve is. Az ellenzéki szavazók mérhetetlen letargiája az oka annak, hogy még mindig a fidesz nyeri meg az összes időközi választást. Nem csupán arról van szó, hogy teljesen elveszítettük a bizalmunkat azokban a politikusokban, akik azt ígérték, hogy minden erejükkel harcolnak értünk, hanem arról is, hogy most már nem is hisszük el nekik, hogy valóban képesek elérni bármilyen változást. Sőt egyre kevésbé hisszük el azt, hogy a NER-rel szemben bármi elérhető demokratikus úton.
A jelenlegi rezignáltságunkat csak fokozza, hogy pontosan tudjuk, az új esztendő sem lesz könnyebb! Sőt! A magyar kormány az egyre súlyosbodó gazdasági problémákkal szembesülve – amelyeket képtelen lesz megoldani, hiszen lényegében semmilyen gazdaságpolitikával nem rendelkezik már 12 éve és az EU-s állampolgárok befizetett adójának ellopása sem jelenthet már mentőövet – újabb ellenségképeket gyárt majd magának és a 3 milliós gyűlöletpolitikával etetett táborának. Ennek következtében:
– az ellenzéki gondolkodókat, véleményformálókat, akik április óta nem a meghátrálást választották, hanem az egyre intenzívebb beleállást (jó magam is közéjük tartozom),
– a kritikus szakembereket (akik valóban értenének a problémák megoldásához),
– a másokért kiálló mozgalmárokat (pl. Molnár Áron, noÁr),
– a végre megszületett ellenállás szervezeteit (pl. Törley Katalin és Tanítanék Mozgalom, Egységes Diákfront stb.) és a még nem teljesen bedarált többi civil szervezetet,
– a szabad sajtó és igazságszolgáltatás utolsó bástyáit,
– azokat a művészeket, akik még mindig szabadon mernek érezni és beszélni,
– azokat az egyházi ellenállókat, akik valóban a Mester útját követik és nem hajlandók a kormánnyal kollaborálni (pl. Iványi Gábor),
– vagy azokat a sikeres vállalkozókat, akik nem hajlandók odaadni nekik mindent, amit kemény munkájuk révén felépítettek, egyre mélyebb represszióba taszítják.
Egyre fokozódó elnyomás, jogfosztás, karaktergyilkosság lesznek a szabadságért vívott harc megtorlásai.
Senkinek ne legyen illúziója: az eddig felépített hibrid-rezsim, ami egy masszívan felépített tekintélyelvű elnyomó rendszerré vált a hosszú évek során, nem fog csak úgy megszelídülni! Sőt a vezérkultusz és az önkényuralom egyre inkább fokozódni fog, ami egyre több erőszakhoz vezet mindenkivel szemben, aki ki mer állni önmagáért és másokért.
Tudom, hogy nem éppen vigasztaló sorok ezek itt az év vége közeledtével. De megtanultam már azt, hogy mennyire fontos, hogy a valóságot valóságként érzékeljük, s ne meneküljünk a hamisan megnyugtató illúzióink fellegváraiba, mert akkor képtelenek leszünk megfogalmazni magunknak azt, hogy miben akarunk változást elérni 2023-ban, hogy milyen országban akarunk élni és hogy milyen politikát akarunk látni magunk körül ellenzéki oldalon. Az biztos, hogy az ellenzéki politika úgy ahogy van, csődöt mondott 2022-ben. De hogy milyenné válik, hogy milyen elvárásokat támasztunk a minket képviselő politikusaink felé, az csak rajtunk múlik. Úgy érzem, hogy nem lesz ebben az országban valós változás addig:
– amíg nem kényszerítjük rá a politikusainkra azt, hogy ne a megélhetést, hanem valóban a haza és a közjó szolgálatát keressék a politikusi hivatásban,
– amíg nem takarítjuk el azokat, akikről tudjuk, hogy már régóta a fidesznek dolgoznak és belülről bomlasztanak vagy éppen álellenzéki szatelitpártocskákat építenek,
– amíg megtűrjük azokat, akik csak túlélni az orbáni rezsim keretein belül akarnak, de nem küzdenek a valós változásért, nem akarják leváltani a rendszert!
Szóval úgy gondolom, hogy 2023 az ébredés éve kell, hogy legyen! Mert csak az tud harcolni a szabadságért, aki végre megértette, hogy mi a tét!
S 2023-ban már a létünk lesz a tét! A szabad szó, a szabad gondolat és szabad érzés léte! Akinek ez fontos, az készüljön a háborúra! Mert a béke harc nélkül már sosem jön el!