Van itt pénz. A Cserebökényi puszták Tájvédelmi Körzet létesítéséről, a nyers tej vizsgálatáról,  az állati hulla elszállítási és ártalmatlanítási költségei támogatásáról és egyebekről…

Az Agrárminisztérium egy egész közlönyszámot megtöltött a Cserebökényi puszták Tájvédelmi Körzet létesítéséről, a nyers tej vizsgálatáról,  az állati hulla elszállítási és ártalmatlanítási költségei támogatásáról és egyebekről szóló, összesen 119 miniszteri rendelet módosításával, amelyeknek a címében ott van, hogy a módosítás „az Alaptörvény tizenegyedik módosításával összefüggően” történik. Vagyis a mindegyikben megtalálható „megye” vagy „megyei” szót átírják „vármegye”, „vármegyei” formára.

Az energiaügyi, az építési és közlekedési, a gazdaságfejlesztési, az igazságügyi és a belügyminiszter másképp intézte a dolgot: néhány rendeletben módosítottak egyszerre többb tucat korábbi jogszabályt. Érdekesség: bár Lantos Csaba miniszter kizárólag a második keresztnevét használja, az esküt is így tette le az országgyűlésben, a rendeletek aláírásában mégis a kinevezésében szereplő teljes neve látható: Lantos Lajos Csaba.

Ez a módosítás-sorozat még folytatódni fog, a jogtár frissítői pedig az év utolsó napjaiban százszámra szúrhatják be a szövegekbe a „vár” szócskát.

A Miniszterelnökség például kapásból egy 105 oldalas dokumentummal készül, 320 kormányrendelethez fognak hozzányúlni. 

Fotó: A borsodi főispán