Skip to content

Raliautók fiktív bérbeadásával csaltak el 100 millió forintnyi adót

Raliautók fiktív bérbeadásával csaltak el 100 millió forintnyi adót

Az autók bérbeadását számlázó társaságok szerepe csak annyi volt, hogy költségszámlát állítsanak ki.

Több mint 100 millió forint adókülönbözetet állapított meg egy, az országos ralibajnokságon versenyautók felületét reklámozásra használó cégnél a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Az adóhatóság közleményéből kiderül, hogy az online számlaadatokat elemezve folyamatosan azonosítják azokat a gazdasági kapcsolatokat, amelyeknél felvetődik a gyanú, hogy adóelkerülési célzattal jöttek létre. Ez a cég is így került a látóterükbe.

Mint írták, a társaság a bevételeit reklámtevékenyégből szerezte, költségként pedig a reklámfelületként használt autók bérleti díját számolta el. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a versenyautókat a társaság több partnertől bérelte, s a partnereit rendszeresen változtatta. Az autók eredetileg kizárólag egy személy, illetve a hozzá kapcsolható gazdasági társaság tulajdonában álltak, ez intézte az autók szervizelését, a speciális üzemanyag beszerzését és a különféle hatósági ügyeket is. Az autókat azután többször értékesítette, az új tulajdonosok pedig bérbe adták a reklámozást végző társaságnak.

A NAV vizsgálata feltárta, hogy

az autók bérbeadását számlázó társaságok valós tevékenységet nem végeztek, szerepük csupán annyi volt, hogy költségszámlát állítsanak ki, azért, hogy a reklámcég adófizetési kötelezettségét csökkentse.

Fotó. Illusztráció



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Egy hozzászólás

  1. Névtelen
    2022.12.21. 08:43

    Nem fogjuk megtudni…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük