Jó tudni.  A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság is támogatta a halálos rally-t

Tisztelt eszakhirnok.com

A 26. Miskolc Rallye megrendezése ügyében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal járt el természetvédelmi hatóságként. Az ilyen versenyek megrendezéséhez a természetvédelmi hatósági engedély mellett szükséges pl. a versennyel érintett ingatlan(ok) tulajdonosának,

A verseny több gyorsasági szakaszból állt, melyek közül a Bánkúti elágazás – Mályinka közötti, a közforgalom számára megnyitott út érintette a Bükki Nemzeti Park területét, míg egy másik szakasz a Lázbérci Tájvédelmi Körzeten haladt át.

A kormányhivatal a verseny engedélyezésekor adatszolgáltatást kért a védett természeti területek természetvédelmi kezeléséért felelős szervétől, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságtól. A határozat a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságtól kapott biotikai adatszolgáltatás figyelembevételével született meg. Ennek eredményeként a természeti értékek védelmében előírtuk többek között, hogy a Bánkúti elágazás – Mályinka közötti szakaszra vonatkozóan a védett természeti terület teljes hosszát a nézők elől el kellett zárni. A Lázbérci Tájvédelmi Körzet területén is területi korlátozásokat írtunk elő arra az esetre, amikor azt a Natura 2000 területek természetvédelmi helyzete indokolta.

Tisztelettel:

Borsod-Abaúj-Zempléni Megyei Kormányhivatal