Y. A burkolatát már nem futotta feljavítani, maradt a szántóföldi minőség! Ezekmennek
A puding próbája: az ún. „Y” híd átadásával sokak várták, hogy gyorsabb, dinamikusabb és biztonságosabb lesz a közlekedés.
Számos probléma vár még orvoslásra, hiszen a Tiszai felé vezető ág durva „S” kanyarral egy olyan 60-100 m es szűk útba torkollik ( maradék Pfaff Ferenc) aminek a burkolatát már nem futotta feljavítani, maradt a szántóföldi minőség!
Talán forgalomlassító célzattal, mivel az út egy szűk körforgalomba vezet az állomás elé, ahol a villamosmegálló és az állomási főépület között az aluljáró javítása helyett továbbra is egy gyalogátkelő – zebra- állítja meg a forgalmat, aztán pedig egy kettős buszmegálló fokozza az izgalmakat.
Egyébről nem beszélek.
A híd Y kereszteződésében a lámpák szükségesek, ugyanakkor rendesen lassítják és a Kertváros felé időszakosan alaposan visszaduzzasztják a forgalmat!
A Soltész Nagy Kálmán- Vörösmarty kereszteződés egyenesen tragikus, minden vélt vagy valós előnyt lenulláz, tekintve, hogy a balra kanyarodás lehetősége ( egyetlen sáv az egyenesen haladóknak és kanyarodóknak!!) hihetetlen mértékben lassítja a forgalmat!!! / Ide nem ártott volna körforgalmi kiépítés/ Olykor a Bajcsi Zs. útig vagy tovább torlódnak a járművek még a gyér nappali időszakban ( 10-13 óra) között is!
Ez egy nagyon bumfordi kialakítás illetve lámpás ütemváltás (ciklusidők!!) mely sokakat kerülőre – Tiszai v. Király u. és körforgalmi felduzzasztás- kényszerít!
Csak remélni tudom, hogy pár hét tapasztalatai alapján -már most 5-15 perces késések a buszközlekedésben (is!)- sikerül legalább az átgondolatlanságok, hibák és mulasztások egy része kijavítására sort keríteni!