Az y-híd beruházáshoz kapcsolódva olyan fél éve kezdték el kialakítani Vörösmarty és a Király utca kereszteződésében az azóta sokat áldott és átkozott (utóbbi a gyakorobb) háromsávos turbókörforgalmat. A városban közlekedő autósok nagyobbik része ezzel a ténnyel együtt kezdett el ismerkedni a turbókörforgalom mibenlétével.

Látványterv

A turbó körforgalom alapkoncepciója az, hogy az autósoknak már a körforgalomba való behajtás előtt idejében be kell sorolniuk a megfelelő sávba, mert az egyes sávokból a kijáratoknak csak egy része érhető el. Magában a körforgalomban és az azt megelőző 15-20 méteren már nem lehet sávot váltani. Legtöbb esetben sávelválasztó elemekkel (például a most elkészült miskolci turbókörforgalom esetében gömbsüveggel) is gátolják a körforgalmon belüli sávváltást.

Elsőre zavaró lehet

A körforgalomtípust nem ismerőket – mint ahogy a miskolcival kapcsolatos előzetes autóvezetői reakciókból is ez látható – elsőre bizony összezavarhatja a kialakítás. Egyértelmű útburkolati jelek felfestésével, táblákkal, illetve a vonatkozó KRESZ-ismeretek elsajátításával ezek a hátrányok azonban minimalizálhatók.

boon.hu