Zsé kategória. Fejlesztések a Zsarnai piacon

 

 

A Zsarnai piac 2020-ban elkezdett fejlesztési projektje egy újabb állomásához érkezett. Letelepítésre került három darab sorompó és a működtetésükhöz szükséges szoftver, melyek a jövőben az árusok gyorsabb bejutását hivatottak segíteni.

A 3-as kapunál lévő sorompót azok az árusok vehetik igénybe, akik az adott hónapra bérelt területtel rendelkeznek, – számukra a behajtást egy előre regisztrált telefonszámról indított hívás teszi lehetővé – míg a 4-es kapunál lévő, pénztáros által vezérelt sorompó a helypénz megfizetése után emelkedik fel. A kijutást segítő 3. sorompót az útba telepített érzékelő vezérli. A szerkezet tesztüzeme decemberben indul.

Az eddig végrehajtott fejlesztések mind a vásárlók és árusok érdekében történtek: 2500 négyzetméternyi területen végeztek mart aszfaltozást, kialakítottak 600 négyzetméternyi árusító helyet, lefedték a vásárlói folyosót, és létrehozták a kőasztalok melletti árusítói parkolókat.

Jövőre – a felmerülő igények figyelembevételével – további korszerűsítéseket terveznek a „Zs-centerben”. A fejlesztések az árusító területek pontos kijelölésével, a kőasztalok lefedésének bővítésével, és a mellettük lévő csapadékvíz-elvezető kialakításával folytatódnak majd.