Matyóföld. Milliós fizetés ígéretével futtattak 2016 óta borsodi lányokat Svejcben. Közben a  borsodi rendőrök csak figyeltek?

A magyar és a svájci rendőrök egyszerre, egyidőben csaptak le két nőre és két férfira, akiket emberkereskedelemmel vádolnak. A gyanú szerint F. Lajos, és O. Róbert, valamint az utóbbi volt élettára F. Mária, 2016 óta magyar prostituáltakat foglalkoztatott Svájcban, Zürichben.

Mezőkövesden lefoglaltak 3 millió forint készpénzt, 2000 svájci frankot, elektronikus eszközöket, mobiltelefonokat, bruttó 260 gramm átlátszó, kristályos állagú, feltehetően új pszichoaktív anyagot, egy nagyértékű személygépkocsit is, illetve zár alá vették O. Róbert és F. Mária kiskorú gyermekeinek nevén lévő hét mezőkövesdi ingatlant, amit a páros úgy szerzett, hogy bejelentett jövedelemmel és munkahellyel egyikük sem rendelkezett.

O. Róbertet és F. Lajost őrizetbe vették, majd november 24-én letartóztatták őket. F. Máriát és P. Nikolettet a zürichi rendőrök kapták el átmeneti lakhelyükön, ahol három magyar prostituált is velük volt.  Őket soron kívül tanúként hallgatták ki a svájci nyomozók, a két gyanúsított magyart a svájci hatóság letartóztatta.

A négy gyanúsított ellen minősített emberkereskedelem miatt akár 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztés várhat, és a hatóság tájékoztatása szerint a gyanúsítottak köre még bővülhet.