Nevetségesek voltak TikTok Bandiék-írja a miskolci DK

A miskolci közgyűlés keddi ülésén a Velünk a Város-frakció csak az 5 pontos módosító indítványával fogadta el Szita Károly polgármesternek, a Megyei Jogú Városok Szövetsége elnökének Ursula von der Leyenhez, az Európai Bizottság elnökéhez írt levelét.

 

A Demokratikus Koalíció közleménye

Kipukkadt a buborék: az általuk kezdeményezett rendkívüli közgyűlés a Fidesz-KDNP-frakció csúfos megfutamodásával végződött.

Nem véletlenül, hiszen mondvacsinált volt a napirendi pont, miszerint határozathozatallal kell megerősíteni a Szita Károly-féle levél alapvetését, hogy az EU-szankciók nem ártanak az orosz agresszornak, csak az európai országoknak. De az ellenzéki képviselőknek szembesülniük kellett a városvezető frakció által sorolt tényekkel:

  1. Az elviselhetetlenné vált inflációval nem az uniós szankciók taszítanak megélhetési válságba milliókat. Az évtizedek óta nem látott drágulás és forintromlás nagy részét az elhibázott orbáni gazdaságpolitika okozza.

  2. Az uniós szankciókat Orbán Viktor kivétel nélkül megszavazta Brüsszelben.

  3. A gázról és az olajról hozott szankciók alól felmentést kapott másik három állammal együtt Magyarország, tehát mindkettőt beszerezhetjük az oroszoktól.

  4. Az önkormányzatok költségvetését megroppantó, hatalmas energiaár-emelkedés hatással van mindenkire, bármilyen települési szolgáltatást vesz igénybe.

  5. Az uniós helyreállítási alap és felzárkóztatási alap azért nem érkezik meg, mert Orbán kormánya elvesztette a hitelét az EU-ban: rendszerszintű, kirívóan magas a magyarországi korrupció, tendenciózus a jogállam leépítése, korlátozott a sajtószabadság… 17 pontban fogalmazták meg kifogásaikat. A kormány leplezetlen oroszbarát politikája és kommunikációja megdöbbenti és elriasztja tőlünk a 26 tagállamot, köztük a V4-eket is.

E tények ellenére konkrét forgatókönyvet kaptak a propagandaközponttól a helyi Fidesz-KDNP-frakció tagjai, és nekik meg az országgyűlési képviselőiknek is fontosabb a kormánypropagandát mantrázni, mint lobbizni Miskolcért.

Nevetségesek voltak ahogy hazudoztak, rémképeket festettek arról, mi lenne, ha Gyurcsány Ferenc lenne a miniszterelnök.

Mi tudjuk: ha Gyurcsány Ferenc lenne a miniszterelnök, európai demokráciában, jogállamban élnénk, és rég megérkeztek volna a felzárkóztatási és helyreállítási alap forrásai. Akkor nem tűntek volna el ezermilliárdos összegek az uniós pénzekből az oligarchák és udvaroncok zsebében, meglenne még a magánnyugdíjpénztár 3000 milliárdja, folytatódott volna a panelprogram, és lennének szélerőműveink, fele ennyire sem függenénk az orosz energiától. Szabad lenne a sajtó, létezne valódi közszolgálat. Akkor nem mi lennénk az EU 3. legszegényebb országa, és nemcsak a nyugdíj, hanem a családi pótlék is növekedne. Nem lennénk sereghajtók az unióban a diplomások számában vagy a minimálbér összegében. És ami a legfontosabb, büszkén vállalhatnánk a világ előtt: a Magyar Köztársaság állampolgárai vagyunk.