Nyugi van. Borkuti László képviselői tag mindent elkövet

A Miskolci Nemzeti Színházban tartotta nyílt ülését az önkormányzat Köznevelési, Kulturális, Turisztikai, Ifjúsági és Sport Bizottsága kedd délután. A városvezetők a teátrum mellett a szimfonikusok idei évadbeszámolóját is jóváhagyták, de a kulturális intézmények jövőjét érintő kérdéseket is feszegették.

A Miskolci Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft. ügyvezetője a 2021/22-es szezon kapcsán kifejtette: habár az évad elején még javában érvényben lévő járványügyi szigorítások miatt némi létszámkorlátozás közbe is szólt, a zenekar az évet alapvetően sikeresen zárta, hiszen egyetlen koncertet sem kellett kihagyniuk. Szászné Pónuzs Krisztina szerint az évad előzetes tervezését ugyan beárnyékolták a lezárások okozta bizonytalanságok, az értékesített bérletek száma is azt igazolja, hogy közönségüket sikerült megtartaniuk. Hozzátette: számos kérdőjel övezi az elmúlt esztendőkben érkező állami támogatásokat, eszerint a finanszírozásukban még felvetődhetnek problémák.

Borkuti László képviselői tag reflektálva az elhangzottakra arról biztosította a megjelent intézmények vezetőit, hogy közművelődési és turisztikai tanácsnokként mindent elkövet azért, hogy az egyre nehezedő gazdasági körülmények közepette kikezdett kulturális alapok ne épülhessenek le egykönnyen.

minap.hu