Miskolc. Ha mindig is fürdős szerettél volna lenni, most nyitva a pálya

Piaci szereplők is segíthetik a miskolci fürdők működését

 

Piaci szereplők is segíthetik a miskolci fürdők működését

 

A közelmúltban megalakult miskolci Turisztikai Kerekasztal pénteken újra ülésezett. A megbeszélésen Szopkó Tibor, Miskolc MJV alpolgármestere ismertette a fürdők üzemeltetésével kapcsolatos jövőbeni városvezetési elképzeléseket. Hangsúlyozta: egy olyan időszakban, amikor a drasztikusan dráguló energia- és rezsidíjak, illetve az élet szinte minden területén tapasztalható, végeláthatatlan áremelkedés miatt sorra zárnak be országszerte a szállodák, fürdők és más turisztikai vállalkozások, a miskolctapolcai fürdők üzemeltetése során a városnak és a Miskolc Holding Zrt.-nek felelős, jó gazdaként három alapvető célt kell szem előtt tartania:

 

–          a fenntarthatóságot

–          a magas színvonalon nyújtott szolgáltatásokat

–          és Miskolc turisztikai attrakcióinak fejlesztését

 

A jelenlegi, kiszámíthatatlan gazdasági helyzetben lehetetlen mindhárom célnak egyszerre megfelelni, ezért a város és a Miskolc Holding szakemberei egy olyan üzemeltetési modell előkészítésén is dolgoznak, amellyel piaci szereplőket is bevonnának a fürdők üzemeltetésébe és fejlesztésébe. Ezzel felelősen, gazdaságosan, a város forrásait és a miskolciak adóforintjait a lehető legtakarékosabban beosztva nyílhat lehetőség a fürdők működtetésére.

 

A város megingathatatlanul elkötelezett abban, hogy az üzemeltetési együttműködés nem csak jogokat jelent majd egy esetleges jövőbeli partnernek, hanem szigorú kötelezettségeket is. Minőségi ingatlan- és turisztikai attrakciófejlesztést és többek között díjfizetési kötelezettséget – ebből semmilyen körülmények között sem lehet és szabad engedni egy felelős tulajdonosnak.

 

A külső tőkebevonás vagyonmegóvást, vagyonmegőrzést, takarékos, felelős működtetést jelent és nem eladást – a miskolci fürdők ugyanis nem eladók!

 

Hiszünk abban, hogy a sikeres piaci szereplők és a város összefogása új szintre emelheti majd Miskolc fürdőit és emblematikus turisztikai desztinációját, Miskolctapolca egészét is!

 

 

Üdvözlettel: Városháza

Korábban írták

 

Új ügyvezető a Miskolci Fürdők élén

Új ügyvezető a Miskolci Fürdők élén

A jelentősen megnövekvő feladatok miatt bővül a Miskolci Fürdők Kft. vezetése.

A Miskolci Fürdők Kft. korábban három fürdő – a Selyemréti Strandfürdő, a Miskolctapolcai Strandfürdő, valamint a Miskolctapolca Barlangfürdő – üzemeltetését biztosította, majd tavaly decembertől a hamarosan nyíló Ellipsum Élmény- és Strandfürdő napi feladatainak elvégzése is a gazdasági társasághoz került Miskolc önkormányzatának megbízásából.

A Miskolci Fürdők Kft. működését jelentősen befolyásolta a pandémiás időszak, hiszen bevétel nélkül kellett biztosítani a társaság alap működésének fenntartását. A pandémia miatt felmerülő veszteségek mielőbbi hatékony kezelése, valamint a hamarosan nyíló és jelentős feladatokat magával hozó Ellipsum Élmény- és Strandfürdő működtetése miatt a Miskolc Holding Zrt. Igazgatósága arról döntött, hogy megerősíti a társaság cégvezetését.

nemeth judit

Németh Judit a Miskolci Fürdők Kft. új ügyvezetője. | Fotó: Juhász Ákos

Ennek keretében május 25-étől Németh Juditot bízták meg a Miskolci Fürdők Kft. ügyvezetői feladatainak ellátásával. A jelenlegi ügyvezető, Koreny György – Németh Judit munkájának támogatása érdekében – május 25-étől cégvezetőként folytatja tovább munkáját a Miskolci Fürdők Kft.-nél.

Mivel a köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működéséről szóló 2009-es törvény alapján egy természetes személy legfeljebb egy köztulajdonban álló gazdasági társaságnál részesülhet javadalmazásban, ezért Németh Judit a Mirend-Sec Kft. ügyvezetőjeként ettől a naptól díjazás nélkül látja el feladatát a cégnél.

Forrás: minap.hu