Ma Miskolcon. A menet 2 irányból a Földes és a Herman Gimnáziumtól indul 17 órakor (előtte gyülekező, fáklyák kiosztása és meggyújtása), s jut el a Szent István térr

Több vidéki nagyvárossal egyetemben Miskolcon is tervezünk megmozdulást az országos sztrájknap, november 18. előestéjén, 17-én 17 órától. Az esemény szervezője a Miskolci Akciószövetség, mely az elmúlt években több nagyszabású tömegrendezvény lebonyolítója volt.

A miskolci rendezvény címe: 17.17 – Fényt az oktatásba!

A megmozdulás fáklyás felvonulással kezdődik. A menet 2 irányból a Földes és a Herman Gimnáziumtól indul 17 órakor (előtte gyülekező, fáklyák kiosztása és meggyújtása), s jut el a város főterére, a Szent István térre. Ott a két tömb egyesül, s megformálják a szolidaritás jelképét, a nyitott körben álló felkiáltójelet. Ezután elhangzik a diákok, szülők és tanárok egyesített, 9 pontos követeléslistája. A rendezvény közös, gitárral kísért énekléssel zárul.

Mivel a hétfői sztrájktárgyalások sikertelenek voltak a kormány képviselőjének felkészületlensége és elfogadható ajánlattételének elmaradása miatt, ezért továbbra is ki kell állnunk az oktatásért, gyermekeinkért és közös jövőnkért. Az oktatás nemzeti ügy, annak minősége mindenkit érint, ezért 17-én 17 órára mindenkit várunk a gyülekezőpontokon!

További részletek itt érhetők el: https://www.facebook.com/events/873258560527379