Skip to content

Csatlakozik az egyhetes tanársztrájkhoz az Eötvös József Gimnázium is

Csatlakozik az egyhetes tanársztrájkhoz az Eötvös József Gimnázium is

„Mi sem akarunk csendben maradni, és még évekig, évtizedekig úgy tenni, mintha jól működne az oktatás!” – írták az iskola pedagógusai.

Jogaikat követelő tanárok
Egyre erősödik a tanárok, diákok, szülők tiltakozása, miután az oktatási kormányzat drasztikus lépésekkel próbálja megtörni a jogaikért kiálló pedagógusok ellenállását. Az iskolai akciók összérnek, a mozgalom már az ország mind több részére kiterjed. Kövesse cikksorozatunkban a friss híreket, riportokat, interjúkat, elemzéseket.
FRISS CIKKEK A TÉMÁBAN

Csatlakozik a budapesti Eötvös József Gimnázium 37 tanára ahhoz a munkabeszüntetéshez, amelyet kedden jelentett be a Karinthy Frigyes Gimnázium és a Brassó Utcai Általános Iskola. A két intézmény november 14-től hirdetett személyenként változó időtartamú, de összesen egy hétig tartó munkabeszüntetést, amelyhez akkor összesen hatvan tanár csatlakozott.

Fotó Archív Miskolc

Az eötvösös pedagógusokkal együtt már csaknem százan fognak részt venni benne.

„Ezzel a lépésünkkel szeretnénk kifejezni, hogy nem tartjuk elegendőnek és megfelelőnek azokat, az oktatásirányítás részéről érkezett reakciókat, amelyeket a hetek óta tartó, országos megmozdulások hatására kaptunk” – olvasható a gimnázium csatlakozási nyilatkozatában, amelyet az egyik pedagógus tett közzé a Facebookon.

A csatlakozók jelezték, hogy egyetértenekhttps://hvg.hu/itthon/20221110_tanarsztrajk_pedagogusok_eotvos_jozsef_gimnazium#rss



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



2 Comments

  1. Névtelen
    2022.11.11. 06:31

    szégyen.

    1
    4
    • Névtelen
      2022.11.12. 15:01

      Ez a keresztneved vagy a családneved?

      2
      1

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük