A nagy miskolci kifürdés. Dukai Zoltán, a Miskolc Holding Zrt. vezérigazgatója több fórumon is elmondta: az állami vagyont nem lehet gazdaságosan üzemeltetni

Ostorházi Imre, a Calimbra Hotel tulajdonosa szerint a miskolci baloldali városvezetés a DK kézi vezérlése alá került.

– Minden jel erre utal. Dukai Zoltán, a Miskolc Holding Zrt. vezérigazgatója több fórumon is elmondta: az állami vagyont nem lehet gazdaságosan üzemeltetni. Szerinte ezeket az állami és önkormányzati vagyonelemeket privatizálni kell. Meggyőződésem, hogy erre megy ki a játék: a baloldal szerint veszteséges a barlangfürdő, el kell tehát adni. Lehetőleg a másik három fürdővel együtt – foglalta össze a véleményét a szállodatulajdonos, aki szerint nem kizárólag a megemelkedett energiaárak okozták a veszteséget.

– Árulja el nekem valaki, minek kell három gépészt alkalmazni éjszakai műszakban, amikor nincs ott senki, és állnak a gépek? Vagy miért ég este tízkor az összes lámpa a bezárt Ellipsumban? A feleségem látta, amikor tegnap hazajött. Városszerte azt beszélik, hogy Miskolc január 6-a után csődbe megy, mert nem lesz pénz a város üzemeltetésére – mondja a vállalkozó, és külön felhívta a figyelmet a Miskolci Fürdők Kft. 2021-es beszámolójára.

A Miskolci Fürdők 2021-es éves nyilvános pénzügyi beszámolója szerint a cég nettó árbevétele 985 millió forint volt. Ezen belül a barlangfürdő 380 millió, a tapolcai strand 46, az Ellipsum 171, a Selyemréti Strandfürdő 118 millió forint nettó árbevételt termelt. Ehhez jött az összesen 812 milliós, nagyobbrészt állami támogatás, amelyből az Ellipsum 700 millió forintot használhatott fel. A cég adózás előtti eredménye mégis 188 millió forint veszteség volt! Hogyan csinálták? Senki sem tudja.

Illetve talán van magyarázat rá. A beszámoló tartalmazza az igénybe vett szolgáltatásokat is. Eszerint szakértői és tanácsadói díjakra 97 milliót, menedzsmentdíjakra 24, humán szolgáltatásokra 17, vagyonvédelemre 50, egyéb szakértői díjakra közel 15 milliót költöttek. Ha ezeket a tételeket összeadjuk – és a lista nem teljes –, már 203 milliónál tartunk, ami jól mutatja, hogy a Miskolci Fürdők Kft. ezek nélkül a tételek nélkül a megemelkedett energiaárak ellenére is nyereséges tudott volna maradni.https://demokrata.hu/magyarorszag/valakinek-kell-a-furdo-600801/?fbclid=IwAR0Gc2n-ieGJ8VETVVwEE4e1GTfxG4As272ha_kSqRRWq0YYnvZBQbDEY38