Orbán. Ez ennyire hülye, vagy ennyire nincs tisztában annak az országnak a helyzetével, amelyiknek az élén áll? Ezek mennek
 
Orbán Berlinben ezt mondta: „Én elmondtam Brüsszelben, hogy barátaim: Magyarország egy landlock country. Nem lehet tengeren odaszállítani az olajat. Csak csövön. A cső egyik vége Oroszországban van, a másik vége Magyarországon. És nincs másik cső. Tehát ha valaki az olajembargót megfogalmazza, akkor a magyar gazdaság másnap leáll. Nekem nincs alternatívám. Ezt nem mi csináltuk: örököltük a kelet-nyugati infrastruktúrát a kommunista időkből. Mit csináljak én ezzel? Erre azt mondták: találjatok egy megoldást. Mondom, ez lehetetlen. Szóval ez egy primitív dolog, amit csinálnak.”
Ez ennyire hülye, vagy ennyire nincs tisztában annak az országnak a helyzetével, amelyiknek az élén áll?
Ugyanis, az 1974-ben aláírt Adria-kőolajvezeték Egyezmény értelmében 1978-ra épült meg az évi 10 millió tonna kapacitású vezeték. Az Adria-kőolajvezetéken az első szállítmány 1980-ban érkezett Magyarországra. Kapacitása évi 10 millió tonna, ezzel – szerencsés esetben – egymagában is alkalmas lenne kielégíteni Magyarország éves kőolajszükségletét.