Október 5-ére országos sztrájkot hirdetnek a tanárok

A PDSZ Országos Választmánya 2022. szeptember 23-i ülésén döntött a közeljövő akcióiról.

A gördülő sztrájk folytatása mellett  rendszeresen meg fogunk nevezni olyan napokat, amikor országos  munkabeszüntetésre hívjuk az oktatásban dolgozókat.

 Az első alkalommal 2022. október 5-re – az Oktatás Világnapjára- országos, egységes sztrájkot hirdetünk. Kérjük az óvodákban, iskolákban, kollégiumokban, szakszolgálatokban  dolgozókat, hogy ezen a napon  ne vegyék fel a munkát.

A sztrájkot legkésőbb szeptember 27-én szerdán 16 óráig kell bejelenteni az intézményvezetőnek és 29-én 16 óráig le kell adni a sztrájkolók várható létszámát és névsorát-

Kérjük a közszféra és a versenyszféra szakszervezeteit. szervezzenek szolidaritási sztrájkot, szolidaritási akciókat erre napra, hogy  világos legyen: az oktatatás nemzeti ügy 

Együtt erősebbek vagyunk!

Ugyanezen a napon délután a PSZ s a PDSZ közös delegációi felkeresik az Alapvető Jogok Biztosának budapesti, győri, miskolci és pécsi irodáit, hogy átnyújtsák a Hivatalnak az összegyűjtött panaszokat. A debreceni, székesfehérvári, és szegedi irodákat előző napon – október 4-én l – látogatják meg, mivel ezeken a helyszíneken szerdán nincs ügyfélfogadás.

17 órától részt veszünk a diákok által meghirdetett eseményen a Jászai Mari téren. Köszönjük nekik, hogy ismét kiállnak a tanáraikért. Innen este 7-kor átmegyünk a Kossuth térre a Tanítanék és noÁr által szervezett szolidaritási koncertre.

 

a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének Országos Választmánya

  1. szeptember 24