Marco Rossi: Már biztosan legalább a második helyen végzünk, ez hatalmas eredmény

„A bennmaradás olyan dolog, melyet senki nem várt el, de most már biztosan legalább második helyen végzünk, ez hatalmas eredmény a csapatnak, a magyar futballnak és persze nekem is. De talán a legnagyobb elismerést Hansi Flick szavai jelentik, aki arról beszélt, hogy nehéz ellenünk játszani, nehéz feltörni a védelmünket, mert nem adunk helyet”– nyilatkozta Marco Rossi, miután a magyar válogatott 1:0-ra nyert Németországban, írja a hvg.

 Marco Rossi
 Fotó: TOM WELLER/dpa Picture-Alliance via AFP

Amennyiben hétfőn legalább döntetlent játszik az olaszok ellen a válogatott, megnyeri a csoportját és bejut a Nemzetek Ligája négyes döntőjébe.

Rossi szerint a tegnapi sikerért nagyon meg kellett szenvedni a második félidőben, mert akkor mélyen védekezett a csapat, és nem tudta eleget megtartani a labdát, ebben javulni kell. A szövetségi kapitány azt is elmondta, miért szavazott bizalmat az újonc Kerkez Milosnak. Milos jó fizikai állapota, rendkívüli gyorsasága és agresszivitása győzte meg, illetve az, hogy a 18 éves fiatal úgy néz ki, mintha nem érezne nyomást magán.

Az, hogy Szalai Ádám a jövő hétfői, Olaszország elleni meccsen visszavonul a válogatottól, rávilágított arra, hogy szükség van új, fiatal játékosokra, mint Kerkez, de a válogatott jó úton jár– mondta Rossi.

Szalai Ádámról beszélve hozzátette, hogy remélte, hogy a játékos szépen tud búcsúzni, és mindegy volt, hogy a két meccs közül melyiken talál be, de jó lenne, ha Olaszország ellen is betalálna.

A magyar gólról nevetve elmondta, hogy első gondolata az volt, hogy túl korai. A figurát – aminek a sikere a szögletrúgó és a befejezőember minőségén múlik – már gyakorolták.https://444.hu/2022/09/24/marco-rossi-mar-biztosan-legalabb-a-masodik-helyen-vegzunk-ez-hatalmas-eredmeny