A borsodiak azzal a szakvezetővel indulnak neki a következő pontvadászatnak, mint akivel az előzőt befejezték, viszont Vidumanszky László segítője lesz Petrovai Márton, a kapustréningeket Popovics Miklós fogja tartani, míg az erőnléti foglalkozásokat Uliganyec Szergej. A tapolcai szezonnyitóról igazoltan hiányzott Smitula Gergő, Nagy Norbert, valamint Stefan Porobic. Egy előnyös ajánlattal ajánljuk a Bet365 oldalát bet365 bónusz trükk.

Az MVLC augusztus 15-től a szlovák felnőtt válogatottal edzett, majd Nagyváradon vett részt egy hat csapatos tornán. Augusztus 22-től ismét itthon dolgozott az alakulat, szeptemberben szentesi edzőtáborba utaztak a pólósok, de az alföldiek is visszajöttek a borsodi megyeszékhelyre. Tervben van még több felkészülési találkozó, valamint egy gálamérkőzés egy egyelőre nem ismert csapat ellen, az MVLC 10 éves fennállásának alkalmából. A borsodiak a nyári kemény munka után készen állnak a magyar bajnokságban megtartani a formájukat.

A Magyar Vízilabda Szövetség hivatalos oldalán megjelentek a részletek a férfiélvonal, az OB I. következő, 2022/2023-as szezonjával kapcsolatban. Az már korábban ismert volt, hogy az új évadban is 14 klub szerepel a pontvadászatban, az viszont csak most derült ki, hogy nevezni augusztus 15-ig kell, hogy a sorsolást szeptember 5-én, hétfőn fogják megtartani a szövetség margitszigeti székházában. A versenykiírás pontosan nem részletezi a játéknapokat, egyelőre annyi ismert, hogy a bajnokság első fordulóját október 8-án fogják megrendezni. A bajnokságban részt vevő csapatok oda-vissza alapon körmérkőzést játszanak majd egymással. Így minden csapat egy alkalommal hazai pályán és egy alkalommal idegenben megmérkőzik minden másik csapattal (26 forduló – 26 játéknap). A 26. fordulóban elért eredmények alapján a csapatok 1–4., 5–8., 9–12. csoportokban play-offot játszanak a bajnoki cím és a helyezések eldöntéséért. A 13. helyezett csapat két győzelemig tartó osztályozót fog játszani az OB I/B második helyezett csapatával, amennyiben az élni kíván az osztályozó jogával, míg a 14. helyen végzett gárda kiesik az OB I.-ből.
Ami a csapatot illeti, Bachner András szakmai igazgató beszámolt a keretben történt változásokról. Továbbra is miskolci sapkában pólózik a két kapus, Moravcsik Martin és Csiszár Boldizsár, míg a mezőnyjátékosok közül Biros Barnabás, Tanczer Tamás, Böröczky Marcell, Várkonyi Ádám, Krasznai Bendegúz, illetőleg Nagy Norbert. Ugyanakkor távozik a szlovák kontingens, Tomás Hoferica és Lukas Seman, továbbá Sélley Rauscher Domonkos, Tőzsér Dávid és a saját nevelésű (a Zempléni Vízilabda Klubtól 2016-ban igazolt) Vismeg Zsombor.

A szakmai vezető nyolc új vízilabdázó érkezéséről is nyilatkozott, közülük hárman légiósok.  A nagyváradi, de magyar állampolgár, 2001-es születésű Oltean Sebastian a PVSK-­Mecsek Füszért játékosa volt, irányító- és kapásposzton bevethető, jól szervez, jól passzol. Az ugyancsak 2001-es Molnár Gergely a Budapest Honvédból érkezik, egy nagyon hasznos vízilabdázó. Két új debreceni játékosa is lesz a miskolci csapatnak. Az 1996-os Smitula Gergő, aki rutinos, jól képzett pólós, illetve az 1997-es Stefanidesz Levente, aki több poszton megállja a helyét, és lépni szeretett volna, miután a DVSE kiesett az OB I.-ből. Az utánpótlás egyik tehetséges képviselője a 2004-es Szenczi Dániel. Tatabányáról érkezik, nagyon gólerős, balkezes vízilabdázó.