A vádirat szerint a vádlott ugyanazon a borsodi kistelepülésen lakik, ahol közös gyermekük édesanyja és nagyanyja is, azonban nem él együtt a családdal.

2021. április hónap végén a 9 éves leánygyermek édesanyja megkérte a vádlottat, hogy vigye el a gyermeket a szomszédos településen lévő általános iskolába. A vádlott a kora délutáni órákban a gyermekkel kerékpárral indult el, az iskolába viszont betegsége miatt nem fogadták a gyermeket, így visszafordultak.

A két település közötti útszakaszon megálltak, a vádlott a gyermeket arcon ütötte, levette az alsóneműjét, majd sérelmére szexuális erőszakot követett el.

Az esti órákra vitte haza a nagymamához, aki észlelte, hogy a gyermek rosszul van, remeg, ruházata szakadt, piszkos, és a testén csikarási nyomok vannak. Kikérdezésre a gyermek elmondta, hogy mit tett vele az apja.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetett előéletű vádlottal szemben fegyházbüntetést, közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra, valamint indítványozta szülői felügyeleti jogának megszüntetését, később született gyermekeire is kiterjesztően, és végleges hatályú eltiltását minden olyan foglalkozás gyakorlásától, melynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, gondozását végezné – áll a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség közleményében.