A magyarok többsége nem akarja, hogy tűzifává apríthassák értékes erdeinket.
Greenpeace_Logo_Green_PNG

Közvélemény-kutatásban kérdeztük az embereket, hogy támogatják-e a kormány új rendeletét, amely gyakorlatilag eltörli az erdők kivágásának eddigi korlátozásait, még védett területeken is. A válaszokból kiderült, hogy a magyarok többsége nem akarja, hogy tűzifává apríthassák értékes erdeinket. Határozottan elutasítják, hogy a kormány az erdők pusztításával kezelje az energiaválságot.

greenpeace-erdo-kivagas

A döntéshozók a botrányos tűzifarendeletet ugyan kozmetikázták egy későbbi miniszteri utasítással, de valójában a kormányrendelet, amely lehetőséget ad erdeink pusztítására és kiárusítására, még mindig érvényben van🪓

Ma már mindannyian a saját szemünkkel látjuk a természetpusztítás és a klímaválság következményeit! Nem szeretnénk egy elsivatagosodott, tönkretett országban élni. Azt akarjuk, hogy a döntéshozók szigorúan óvják erdeinket, és az energiaválságot ne tűzifával, hanem XXI. századi módszerekkel, nap-, szél-, és geotermikus energiával, valamint az energiahatékonyság növelésével kezeljék és ehhez biztosítsanak a lakosság számára támogatást.

greenpeace-erdo-kivagas

Itthon már az elfogadás előtti utolsó fázisban van Magyarország készülő Nemzeti Biodiverzitás Stratégiája, amely gondoskodni tudna hazánk csodálatos természeti értékeinek védelméről. Ebben szerepelnek az erdők megóvásáról szóló célok és vállalások is. Követeljük együtt a stratégia elfogadását és az abban foglaltak végrehajtását. Védjék meg erdeinket, hazánk minden más természeti kincsével egyetemben!

Köszönjük, hogy te is kiállsz a természet védelméért!

Üdvözlettel:

a74e265d-rodics-katalin

Dr. Rodics Katalin

biodiverzitáskampány-felelős

Greenpeace Magyarország

Ui.: Köszönjük, ha anyagilag is tudod támogatni a munkánkat. Teljes anyagi és politikai függetlenségünket ugyanis annak köszönhetjük, hogy csak magánszemélyek és magánszemélyek által alapított alapítványok adományaiból működünk. Minden kis összegű adomány nagy segítség a munkánkhoz!