Kolozsvár-Budapest és Bukarest-Budapest járatot indít egy román légitársaság

A román AirConnect légitársaság Kolozsvár-Budapest és Bukarest-Budapest járat indítását hirdette meg.

A társaság adatai szerint október 15-től keddenként és szombatonként indulnak Kolozsvárról és Bukarestből az AirConnect légitársaság gépei Budapestre és vissza. Mindkét járaton a 68 férőhelyes ATR-72-68Y típusú légcsavaros repülőgép repül, ami 75 perc alatt teszi meg a Kolozsvár-Budapest, és 110 perc alatt a Bukarest-Budapest távot.

A kolozsvári járaton a jegy ára egy útra 50 eurónál, a bukarestin 54 eurónál kezdődik. Az alapjeggyel az utazó egy darab 6 kg-os kézipoggyászt vihet magával. A beszállókártyát online kell kiváltani.

 Kolozsvár látképe

Az AirConnect román légitársaságot – a honlapján közölt adatok szerint – öt román magánbefektető hozta létre azzal a céllal, hogy a regionális piacot szolgálja. A társaság júliusban kezdte el a működését egy ATR-72-600-as repülőgéppel, és a román turisták által kedvelt tengerparti úti célokra működtetett charter járatokat.

Az AirConnect korábbi közlése szerint a társaság flottája augusztusban további két ATR-72-600-assal bővül, amikkel romániai belföldi járatokat kívántak indítani.

A honlap friss adatai szerint október közepén indulnak a Bukarestet Nagybányával, Nagyszebennel, Marosvásárhellyel és Suceavával összekötő járatok is. A honlapon több erdélyi várost a román tengerparttal összekötő járatokat is feltüntettek, de ezek indításánál nem jelenik meg időpont. (MTI