Hiába a miskolci türelmi zóna, sok a kurva a Selyemréten

Mint Maleczky Péter őrnagy, a Miskolci Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának vezetője érdeklődésünkre elmondta, tekintettel arra, hogy a tiltott prostitúciós tevékenység elzárással sújtható szabálysértés, és rendkívül negatívan tudja befolyásolni egy adott városrész közbiztonsági megítélését rendszeresen akciókat szerveznek a Selyemrét városrészre.

– Civil autókkal, polgári ruhás rendőrök járőröznek szinte minden napszakban azokon a területeken, ahonnan jelzéseket kapunk az állampolgároktól és ahol mi is tapasztaljuk a prostitúció jelenlétét. Kollégáink a Miskolci Önkormányzati Rendészet térfigyelő központjával is folyamatos kapcsolatban állnak, így az általuk adott jelzésekre is azonnal tudunk reagálni. Bizonyos időszakokban a térfigyelő központban egyenruhás rendőrök is teljesítenek szolgálatot, akik kiemelt prioritásként kezelik a Selyemréti városrész közbiztonságának fenntartását – mondta el.

Ahol megjelenik a prostitúció, ott hozzá kapcsolódó szabálysértések és bűncselekmények is felütik a fejüket. Gyakran ezek látenciában maradhatnak a „vendégkör” szenzitivitása és anonimitása miatt. Ezeket megelőzve próbálják kiszűrni azokat a személyeket, akik akár vagyon elleni, akár más személy elleni jogsértéseket követtek el korábban.

– A terület sajátossága miatt jelentős személy és gépjárműforgalmat bonyolít le főleg a délutáni órákban – vasúti pályaudvar, Vöröskereszt nappali melegedő, éjszakai szálló, strand és így tovább -, ezért a vidéki, nehéz anyagi körülmények között élő, társadalmilag elmaradott régióból érkező személyek távolabb lakóhelyüktől szexuális szolgáltatást nyújtva kísérelnek meg anyagi bevételhez jutni. A Közrendvédelmi Osztály és Bűnügyi Osztály állománya napi rendszerességgel hajt végre ruházat, csomag és gépjármű átvizsgálásokat, személypriorálásokat és minden esetben azonnal megteszi a szükséges intézkedéseket, ha prostitúciós tevékenységgel kapcsolatos bejelentés érkezik.

A miskolci önkormányzat új türelmi zónát jelölt ki Miskolcon. A türelmi zóna a Szinva utca 2-től a Fonoda utcai hídig tartó szakasz lett.
Fotós: ÉM

Egy hét alatt tizenketten

Csak az augusztus 20-i héten 12 személlyel szemben intézkedtünk a Bajcsy-Zsilinszky utca, Kőrösi Csoma Sándor utca és Baross Gábor utcák környékén, mely során 7 fő felnőttkorút szabálysértési őrizetbe vettünk, velük szemben gyorsított bírósági eljárás során dönt a bíróság a további szankciókról, míg 5 fő fiatalkorút védelmi intézkedés keretében Esztergomba szállítottunk át. Itt meg kell jegyezzem, hogy mind a 12 személy saját észlelés alapján került látótérbe. Azokban az esetekben, amikor a szabálysértési őrizetbe vétel során kizáró ok áll fenn, úgy az eljárás alá vont személlyel szemben szabálysértési előkészítő eljárást indítunk – mondta el az őrnagy.

boon.hu infó