A faktorálás innovatív tulajdonságai

A faktorálásnak vállalkozói szemszögből rengeteg előnye lehet, különösen a jelenlegi piaci környezetben. Cikkünkből jobban megismerheted a faktorálást és az ehhez a szolgáltatáshoz köthető innovatív lehetőségeket.

Veled is megtörtént már, hogy vállalkozásod működését zavarta a sok kintlévőség, és a hosszabb lejáratú számlák teljesítésére várva pénzügyi nehézségekkel kellett szembenézned? Nincs olyan vállalkozás Magyarországon, amelynek ismeretlen lenne ez a helyzet. A kiállított számlák fizetési határidejének meghatározása még a szerződéskötés során történik. Általánosnak mondható – különösen multinacionális céggel történő együttműködés esetén, – hogy a fizetési határidő 30-60-90 vagy akár 180 nap is lehet. Mindez pedig komoly likviditási problémát tud okozni, hiszen a befektetett munka vagy leszállított áruk értéke csak hónapokkal később térülnek meg. Erre kiváló megoldás a faktorálás!

 

Pörgesd fel pénzügyi folyamataidat

A jelenlegi gazdasági helyzetben egy vállalkozás sem mondhat nemet egy megrendelésre azért, mert a megrendelő hosszú fizetési határidővel kéri a számla kiállítását. Azonban a gyors és pörgős bevételszerzés cégünk érdeke, így lesz lehetőségünk új projekteket és ügyfeleket elvállalni.  A faktorálás segítségével kiállított számlánk összegét már a faktoring cégnek történő benyújtás napján megkaphatjuk.

 

A teljes folyamat online tud működni

Egyre nagyobb az igény, hogy egy-egy pénzügyi szolgáltatásért ne kelljen órákat ülnünk a bankban, hanem kényelmesen, akár a saját irodánkból vagy otthonról elérhető legyen. A faktorálás rendkívül egyszerűen, online tud működni a rugalmasszerződéskötési folyamat után, ráadásul, ha jó szolgáltatót választunk, a feltételek is teljesen cégünk igényeire alakíthatók.

 

Hitel helyett is jusson eszünkbe a faktoring

Ha egy vállalkozás pénzhiánnyal szembesül – akár azért, mert a hosszú fizetési határidőkre vár – szinte minden cégvezető a vállalkozói hiteleket kezdi felmérni. Pedig a hitel ebben az esetben csak extra költséget generál vállalkozásunknak, míg helyette a faktoring segítségével számlánk összegét kapjuk meg hamarabb, ezzel növelve likviditásunkat. Ráadásul cégünk pénzügyi megítélését sem fogja rontani a banki kölcsön.

A faktoringot számos cég ajánlja már partnereinek, hogy gyors és hatékony együttműködések jöhessenek létre. Válaszd te is a vállalkozásod számára a legjobb pénzügyi megoldást.