Miskolc.  Olvasónk szerint bezárták a miskolci Bosch üzem 1 számú üzemcsarnokát, ahol a kéziszerszámokat gyártják, megrendelés hiánya miatt

Tisztelt Bosch Sajtó!

Olvasónk szerint bezárták a miskolci Bosch üzem 1 számú üzemcsarnokát, ahol a kéziszerszámokat gyártják, megrendelés hiánya miatt.  A dolgozókat kényszerszabadságra küldték. Más csarnokokban is jóval kevesebb a munka, hasonló okok miatt.

Mit lehet erről tudni?

Tisztelettel

 

eszakhirnok.com 30 2600 871

Tisztelt Pusztai Úr!

 

Köszönjük, hogy hozzánk fordult kérdésével.

 

A legtöbb termelő ágazatban, így a Bosch csoport gyárainál is, előfordul a szezonális ingadozás. Ilyen esetben bevett gyakorlat a szabadságok kiadása, a munkaidő átszervezése vagy a munkaerő átcsoportosítása más területekre. A Robert Bosch Power Tool Kft.-nél a megrendelések mennyiségében szezonális csökkenés mutatkozik, időszakos intézkedésként a szabadságok átszervezésével tudtuk kompenzálni ezt a hatást.

 

A több mint 3000 főt foglalkoztató Robert Bosch Power Tool Kft. elektromos kéziszerszámok, kertigépek, valamint az ezekhez tartozó akkumulátorok, illetve famegmunkáló professzionális elektromos szerszámok összeszerelésével, eBike-akkumulátorok fejlesztésével és gyártásával foglalkozik. A miskolci a Bosch csoport legnagyobb kéziszerszámgyára a világon, egyúttal a vállalat európai akkumulátor-gyártási kompetencia-központja is. A kontinensen egyedül Miskolcon gyártanak akkumulátort a kéziszerszámokhoz, továbbá csak itt rendelkeznek a nagy volumenű termeléshez és a speciális gyártási technológiához szükséges szakismeretekkel, illetve tesztelési, valamint jóváhagyási kompetenciával. A miskolci kéziszerszámgyár főként az európai piacra gyárt termékeket, de egyes termékszegmenseket globálisan is értékesít.

 

Üdvözlettel:

Hack Mónika

Kommunikációs osztály (C/CGR-HU)