Skip to content

Jakab Péter kilép a Jobbikból, de mandátumát nem adja vissza

Jakab Péter kilép a Jobbikból, de mandátumát nem adja vissza

A Jobbik volt elnök-frakcióvezetője válaszolt a pártelnök nyílt levelére, amelyben Gyöngyösi Márton sürgette, hogy döntse el, marad-e vagy sem a pártban.

Bejelentette kilépését a Jobbikból Jakab Péter, a párt egykori elnök-frakcióvezetője. Jakab a Facebookon közölte a hírt, válaszul arra, hogy Gyöngyösi Márton pártelnök egy nyílt levélben választás elé állította, sürgetve, hogy döntse el mit akar, ha új pártot építene, akkor inkább távozzon a Jobbikból.

Jakab válaszában azt írta: „Te a Jobbik új elnökeként ma választás elé állítottál: ha maradok a nép pártján, ha továbbra is nyersen, őszintén, karcosan akarok kiállni a válság vesztesei, az Orbán-rezsim károsultjai mellett, akkor nincs helyem a Jobbikban. Nos, Marci, akkor nincs helyem a Jobbikban.”

„Ha a nép és a Jobbik között kell választanom, nem kérdés, melyiket választom. (…) Ezennel kilépek a Jobbikból, független képviselőként pedig maradok a nép pártján pont úgy, ahogy eddig: nyersen, karcosan, de mindig őszintén. A Jobbik feladhatja, én soha!” – zárta válaszát Jakab. A Jobbikból távozó politikus a válaszlevél végén azzal a felkiáltással búcsúzott: „Vesszen a kormány, győzzön a nép!”



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük