A miskolci Referencia Mosodák Zrt. moshatja a börtönök egészségügyi intézményeinek textíliáit

A miskolci Referencia Mosodák Zrt. moshatja a büntetés-végrehajtás egészségügyi intézményeinek textíliáit négy évig, legfeljebb nettó 30 milliárd forint keretösszegig. Más céget nem érdekelte ez a lehetőség, így nem is tettek ajánlatot. A miskolci cég a kormány kedvenc takarítócégének, a B+N Referencia Zrt. leányvállalata – derült ki az uniós közbeszerzési közlönyből.

A B + N Referencia cégadatokban látható tulajdonosa jelenleg Kis-Szölgyémi Ferenc – írja a Napi.hu információira hivatkozva a 444.

Miközben Szíjj László Duna Aszfaltja csak 104 milliárdig jutott, a B+N Referencia Zrt. az elmúlt egy évben 480 milliárd forintnyi megbízást kapott az államtól. Az Alkotmányvédelmi Hivataltól a postán át a NAV-ig egy sor állami szervnek, cégnek dolgoztak a 2020-as adatok alapján, akárcsak Mészáros Lőrinc cégének, sőt, még a fővárosi vagyonkezelőnek is.

Mindez azért is érdekes, mert Gulyás Gergely miniszter júliusi bejelentése szerint Magyarország az uniós pénzek mielőbbi megszerzése érdekében az EU elvárásainak megfelelően, 15 százalékra próbálná leszorítani az egy szereplős közbeszerzések arányát.

Forrás: 444.hu