Miskolc-Avas. Negyven évig nem tudta a mentő, hogy hova kell menni?

ÚJ UTCATÁBLÁK AZ AVASON: HOGY A MENTŐ IS TUDJA, MERRE MENJEN

Közel 40 év után cserélik le az utcaneveket jelző táblákat a városrészben. Ezzel a helyiek régi igényét teljesítették a terület önkormányzati képviselői és a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.

A jó négy évtized már meglátszott a jelzőkön. Kertész Béla, a Városgazda Nonprofit Kft. műszaki vezetője elmondta, az eszközök cseréjének célja nemes egyszerűséggel a megfelelő tájékoztatás, hogy „mindenki odataláljon, ahová elindult”.

Kedden a hármas ütem tetejéről kezdtek a társaság dolgozói és lefelé haladva helyezték ki a táblákat. A munka várhatóan a héten befejeződik.

A csere a cég és a terület három önkormányzati képviselőjének – Fodor Zoltán, Szarka Dénes és Szilágyi Szabolcs – finanszírozásában valósult meg.

Fodor Zoltán felidézte, hogy képviselőtársaival megegyeztek: az egész Avason egységes utcatáblák kerüljenek ki.

Mindehhez Szarka Dénes hozzáfűzte, hogy az oszlopok rozsdásodtak, a feliratok pedig kopottak voltak, így időszerű volt megújításuk.

Abban mindkét képviselő egyetértett, hogy egyrészt a helyiek egyik régi igényére sikerült így reagálni, másrészt az Avasra látogatók tájékozódását – ami akár életmentő lehet – is jelentősen megkönnyíti, hogy az utcaneveket és a házszámokat könnyedén leolvashatják a táblákról.

minap.hu