G., a multicégnél dolgozó fiatal dunántúli családapa szenvedélye a sziklamászás. Társaival augusztus közepén németországi mászótúrára készülnek, amihez jó előre lefoglaltak két szálláshelyet a booking.com-on. A korai foglalás oka a jobb ár mellett az volt, hogy 2 kutyát is visznek magukkal, így jóval kisebb kínálatból lehet választani.

G.-t most kellemetlen meglepetés érte. Üzenetet kapott ugyanis az egyik német szállásadótól, egy lakását kiadó magánszemélytől. A következő tartalommal:

“Kedves Uram vagy Hölgyem, a magyar miniszterelnök legutóbbi kijelentései után nem kívánok magyarországi vendégeket fogadni. Éppen ezért kérem, hogy törölje a foglalását.”

A vendéglátó nyilvánvalóan Orbán Viktor a “fajkeveredés” rasszista terminológiáját használó tusványosi beszédére utalt.

G.-ék első reakciója az volt, hogy nem mondták le a szállást, és szerdán írtak a booking.com-nak, miközben a házigazdának annyit üzentek, hogy semmiképp se mondják le a foglalásukat. Azért nem, mondta G. a 444-nek, mert kevés az opció, és most már csak tripla annyiért, akár 1000 euró feletti összegért tudnának hasonló szállást bérelni, mint eredetileg.https://444.hu/2022/07/28/orban-beszedere-hivatkozva-lemondta-egy-magyar-tarsasag-lefoglalt-szallasat-egy-nemet-lakaskiado-mondvan-tobbe-nem-akar-magyarokat-fogadni